Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO) Pigment S.C. Tomasz Marzec, Jolanta Stelmach informuje, iż:
Sprawdź swoją pocztę. Wysłaliśmy Ci wiadomość
z instrukcjami dotyczącymi odzyskania hasła.
Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły
Menu
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
r
s
t
v
y
z
Postać
Czysty kwas jabłkowy w postaci białych, drobnych kryształków.
Surowiec dobrze rozpuszczalny w wodzie.
1 ml proszku waży 0.85 g
Zalecane stosowanie
Do 5% w tonikach, kremach, żelach nawilżających - hamuje rogowacenie skory, delikatnie działa złuszczająco.
Do 15% w peelingach - kwas zmiękcza zrogowaciały naskórek, paznokcie.
Przygotowanie 50 ml roztworów
5% - 3 ml kwasu i 47 ml wody
10% - 6 ml kwasu i 44 ml wody
15% - 9 ml kwasu i 41 ml wody
Otrzymane w ten sposób roztwory mają niskie pH, aby stosować je jako toniki do codziennego użytku (przy stężeniu 5-10%) należy je zneutralizować (podwyższyć pH do poziomu 4-5).
Przechowywanie
Surowiec należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dziećmi. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
INCI: Malic Acid
Kwas migdałowy jest α-hydroksykwasem (AHA), który powstaje w wyniku hydrolizy wyciągu z gorzkich migdałów. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu. Jego cząsteczka jest większa od cząsteczki m.in. kwasu mlekowego lub popularnego kwasu glikolowego i działa wolniej, głównie w naskórku. Dlatego kwas migdałowy należy do bezpiecznych...
Kwas laktobionowy to polihydrokwas (PHA), który powstaje w wyniku utleniania laktozy. W przeciwieństwie do kwasów AHA nie ma właściwości drażniących, poza tym zachowuje te same właściwości co kwasy AHA. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu. Doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej, ze skłonnością do zmian naczynkowych i...
Kwas mlekowy jest α-hydroksykwasem (AHA), który powstaje w wyniku fermentacji cukru przez bakterie kwasu mlekowego. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu, o specyficznym, kwaśnym zapachu. Posiada stosunkowo małe cząsteczki, co sprawia, że dobrze przenika przez warstwę rogową naskórka i działa nieco głębiej niż kwasy o większych cząsteczkach....
Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski. Skorzystaj z kwasu askorbinowego...