Promocja na hitowy peeling AHA 30% Zobacz ofertę

Miodowa Mydlarnia, Herabata Na zdrowie!, 200 ml

30,99 zł

szt. + koszty dostawy

  • Opis

  • Skład

  • Wysyłka

  • Herbata Na zdrowie! marki Miodowa Mydlarnia to mieszanka stanowiąca stymulujący koktajl poprawiający nastrój i odporność. Herbata stworzona została na bazie czarnej herbaty Cejlońskiej, kandyzowanego imbiru, owoców malin, głogu, róży, kwiatów i owoców czarnego bzu, kwiatów lipy, korzenia echinacei, tymianku oraz płatków nagietka.

    Imbir swoje wszechstronne, dobroczynne właściwości zawdzięcza olejkom eterycznym, surowym włóknom, makroelementom, takim jak: fosfor, magnez, potas oraz szeregu substancji bioaktywnych o działaniu przeciwzapalnym i przeciwutleniającym. Zbawiennie oddziałuje na procesy trawienia, łagodzi bóle żołądkowe, wzmaga apetyt. Dzięki swoim właściwościom przeciwwymiotnym znajduje zastosowanie jako naturalne remedium przeciw chorobie lokomocyjnej. Jest skuteczny przy porannych mdłościach u kobiet ciężarnych, uśmierza bóle miesiączkowe. Imbir posiada również właściwości przeciwdrobnoustrojowe. Żucie małego kawałka świeżego imbiru łagodzi bóle zębów, dezynfekuje jamę ustną. W okresach jesienno-zimowych jest niezastąpionym środkiem pobudzającym układ odpornościowy do walki z chorobami. Wspomaga organizm przy przeziębieniach, nieżytach gardła i oskrzeli oraz kaszlu. Pozytywnie wpływa na układ krążeniowy, poziom cholesterolu we krwi. Poprawia ukrwienie mózgu, zwiększa wydajność umysłową oraz koncentrację.

    Czarna herbata Cejlońska uprawiana jest na niedużej wyspie - Sri Lance. Jest perełką wśród herbat. Swoją popularność zdobyła dzięki niesamowitemu aromatowi. Jej wyrazisty, często cierpki smak trafia w gusta wielu osobom, nawet laikom w piciu herbaty. Regularnie spożywany napar z czarnej herbaty Cejlon przyczynia się do utrzymania właściwego stanu zdrowia jamy ustnej. Dzieje się tak dzięki zawartemu w niej fluorowi zwalczającego próchnicę. Herbata ta zawiera dużo flawonoidów, które wychwytują i zwalczają wolne rodniki, spowalniając tym samym procesy starzenia się organizmu. Natomiast znajdujące się w niej katechiny wpływają na zdrowy wygląd skóry oraz poprawiają samopoczucie.

    Owoce malin stanowią bogate źródło substancji, które działają profilaktycznie oraz leczniczo przy wielu jednostkach chorobowych, w tym w chorobach cywilizacyjnych. Charakterystycznymi związkami chemicznymi dla owoców maliny są związki polifenolowe, kwasy organiczne, flawonole. Owoc maliny stanowi bogate źródło makroelementów – potasu, wapnia, magnezu, cynku, mikroelementów, jak miedź czy żelazo, oraz witamin - A,C i E. Posiada właściwości antyoksydacyjne. Działa przeciwzapalnie, reguluje pracę układu pokarmowego, pobudza oczyszczanie organizmu z toksyn, pomaga obniżać ciśnienie krwi, a dzięki wysokiej zawartości żelaza wspomaga leczenie anemii. Owoce maliny stosowane są przy przeziębieniach, działają napotnie, przeciwgorączkowo. Stanowią główny składnik wielu syropów dla najmłodszych stosowanych w okresie zmniejszonej odporności organizmu. Użyta w herbatce malina została poddana liofilizacji, czyli specjalnemu procesowi suszenia poprzez mrożenie. Proces ten pozwala na zachowanie w produkcie wszystkich składników odżywczych.

    Owoce głogu posiadają właściwości lecznicze dzięki zawartości wielu związków chemicznych takich jak: składniki mineralne (fosfor, potas, magnez, sód), kwasy tłuszczowe, kwasy organiczne, związki polifenolowe, spore ilości witaminy C. Wykazują również właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Najbardziej słyną ze swojego potencjału wspomagającego obniżenie stężenia cholesterolu całkowitego, frakcji LDL oraz triglicerydów przy jednoczesnym wpływie na wzrost cholesterolu HDL- tego dobrego. Poprzez działanie antyagregacyjne zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia udaru mózgu czy chorób wieńcowych. Wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Uważa się również, że stanowią antidotum na niestrawności, biegunki czy nawet bezsenność.

    Owoce róży przede wszystkim zawierają dużą ilość witaminy C, co nadaje im miano jednego z najbogatszych źródeł tej witaminy. Zawarta w owocach róży witamina C zapobiega rozwojowi przeziębień i grypy, działa przeciwzapalnie, wpływa na wzrost produkcji kolagenu (co skutkuje m.in. piękną, promienną cerą), zapobiega chorobom zębów, dziąseł oraz przyczynia się do poprawy przyswajania przez organizm żelaza pochodzącego z żywności. Owoce róży chronią organizm przed wolnymi rodnikami dzięki zawartości wysokiej ilości antyoksydantów, takich jak związki fenolowe, kwas askorbinowy, karotenoidy, również wspomniana wcześniej witaminy C. Badania wskazują, że owoce dzikiej róży mogą stanowić element terapii osteoporozy. Regularne spożywanie ekstraktu z owocu róży obniża poziom cholesterolu, co jest bardzo istotne dla pacjentów z otyłością, hiperlipidemią. Inne właściwości tego owocu to działanie ściągające, moczopędne, przeciwzapalne.

    Kwiaty i owoce czarnego bzu. Napary z kwiatu czarnego bzu wykazują działanie napotne, wykrztuśne, przeciwzapalne, moczopędne, co stanowi wskazanie do stosowania ich w okresie przeziębień. Kwiaty czarnego bzu są dobrym źródłem flawonoidów, fenolokwasów, triterpen, steroli, olejku eterycznego. Bardzo ciekawą cechą tego kwiatu jest jego efekt przeciwbakteryjny.

    Kwiaty lipy zawierają substancje, które działają łagodząco, nawilżająco, osłaniająco. Napary z lipy wykorzystywane są jako środek napotny przy pierwszych oznakach przeziębienia, kaszlu. Lipa łagodzi podrażnienia gardła i przekrwienie śluzówki nosa. Wykazuje także działanie uspokajające, antyoksydacyjne, moczopędne. Wyciągi z kwiatów lipy są bardzo pomocne przy dolegliwościach trawiennych. Działają rozkurczowo, co ułatwia przepływ żółci do dwunastnicy. Ponadto stanowią środek ułatwiający trawienie poprzez pozytywny wpływ na ruchy robaczkowe jelit, tzw. perystaltykę jelit oraz zwiększają wydzielanie soków trawiennych.

    Korzeń echinacei (jeżówki purpurowej) jest stosowany przy schorzeniach infekcyjnych, przede wszystkim dróg oddechowych. Wykazuje wielokierunkowe działanie na reakcje odpornościowe. Jednym z nich jest działanie immunomodulujące. Działanie to polega na wpływie wyciągu roślinnego na metabolizm komórek (makrofagi, limfocyty, granulocyty) w układzie odpornościowym. Komórki te stanowią pierwszą linię obrony układu odpornościowego. Jeżówka zatem pobudza zdolność komórek do obrony przed groźnymi patogenami. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo. Uznana jest za jeden z najskuteczniejszych naturalnych preparatów stosowanych przy przeziębieniach, pierwszych oznakach grypy, kaszlu oraz bólu gardła.

    Nagietek zawiera karotenoidy, saponiny, flawonoidy, kwasy organiczne – kwas salicylowy, olejek lotny, żywice i sole mineralne. Znajdujące się w nim polisacharydy odpowiadają za aktywowanie naszego systemu odpornościowego, co stanowi ogromy ratunek dla osób dotykanych przez nawracające infekcje. Nagietek nasila tak zwane procesy fagocytozy w organizmie, polegające na niszczeniu bakterii, wirusów oraz grzybów. Koszyczek nagietka polecany jest przy leczeniu powiększonych węzłów chłonnych, przy stanach zapalnych i nieżytach gardła, a także przy występujących aftach czy chorobach przyzębia. Dzięki zawartości kwasu salicylowego posiada właściwości delikatnie napotne dlatego też, zalecany jest do stosowania przy infekcjach przebiegających z gorączką. Regularne spożywanie naparów z nagietka poprawia sekrecję soku żołądkowego i żółci. Jego działanie rozkurczowe łagodzi skurcze żołądka i jelit. Chroni organizm przed wolnymi rodnikami, jak i substancjami toksycznymi.

    Tymianek wykazuje szerokie działanie prozdrowotne. Znajdujące się w nim olejki eteryczne, głównie tymol, minerały, witaminy z grupy B, witamina C, flawonoidy sprawiają, że tymianek ma tak dużą moc. Posiada m.in. właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwpasożytnicze. Stanowi istotny składnik herbaty Na zdrowie!, gdyż jest doskonałym środkiem na wszelkie infekcje dróg oddechowych: jamy ustnej, migdałków czy gardła, dzięki swoim działaniom wykrztuśnym, rozkurczowym i antyseptycznym. Wykazano, że olejki eteryczne znajdujące się w tymianku działają podobnie jak niektóre grupy antybiotyków. Dlatego też uznaje się, że tymianek może stanowić naturalny środek wspomagający przy wszelkich infekcjach. Tymianek znalazł również zastosowanie przy dolegliwościach związanych z układem pokarmowym. Dodany do potraw sprzyja poprawie trawienia. Pomaga w walce z biegunką, zaparciami i niestrawnością. Wykorzystuje się go do łagodzenia dolegliwości jelitowych, żołądkowych, wątrobowych.

    Jak stosować?

    1 pełną łyżeczkę herbaty zalej 200 ml wrzącej wody. Proce parzenia trwa 3-5 minut. Herbatę najlepiej przygotować w zaparzaczu lub użyć filtr do parzenia herbaty.

    Pojemność: 200 ml/ 50 g

  • Skład mieszanki: imbir kandyzowany (imbir, cukier), herbata czarna Cejlon, malina liofilizowana, owoc głogu, owoc róży (skórka), kwiat bzu czarnego, owoc bzu czarnego, kwiat lipy, korzeń echinacei (jeżówki), płatki nagietka, tymianek.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.