Etja, Olej neem z miodoli indyjskiej, 50ml

(1 opinie)
  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Etja, Olej neem z miodoli indyjskiej - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej (stosowany w wielu preparatach ajurwedy).

    Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E.

    Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych.

    Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze.

    Doskonały na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

    UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23oC zastyga.

    Sposób użycia:

    Mieszać z innym olejem nośnikowym (np. olejem ze słodkich migdałów lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,

    Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.

    W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem

    Stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą.

    Silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp.

    Mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruje drobne skaleczenia i rany.

    Stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masażu, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

    Przechowywanie:

    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

    Pochodzenie: Indie

    Pojemność: 50 ml

  • Skład INCI: Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

2021-02-23
25 lat
Cera
Sucha
Karnacja
Średnia
Włosy
Blond
OCENA

OPINIA


Niestety nie mogę napisać nic o działaniu tego olejku, ponieważ jego PASKUDNY! zapach uniemożliwia stosowanie go do czegokolwiek. Zapach jest tak silny, że długo zostaje na ciele, nawet po umyciu rąk i bardzo ciężko go czymkolwiek zniwelować :(

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 11,02 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    Na stanie 24,70 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Nacomi

    Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Oferowany olej z dzikiej róży pochodzi z Chile, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w...

    Na stanie 23,94 zł
  • Nature Queen

    Olejek jest lekki i szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu redukuje występowanie zaskórników. Poprawia barierę lipidową skóry i chroni ją przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych. Zmniejsza stres oksydacyjny w skórze i ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne. Olej z pestek truskawki idealnie nadaje się jako baza pod makijaż dla...

    Na stanie 25,70 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 20,27 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Nature Queen

    Działanie: nawilża i odbudowuje uszkodzony naskórek koi i przynosi ulgę suchej i podrażnionej skórze - odbudowuje rozdwojone końcówki włosów, a także łamliwe paznokcie zmniejsza niedoskonałości chroni przed utratą wody i działaniem czynników zewnętrznych, w tym klimatyzacji odżywia skórę przyspiesza proces gojenia zapobiega łuszczeniu i stanom...

    Na stanie 26,70 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Lynia

    Eliksir z retinolem to serum olejowe stworzone w szczególności dla cery suchej, dojrzałej oraz z pierwszymi oznakami starzenia. Działa silnie nawilżająco, ujędrniająco i przeciwstarzeniowo oraz rewitalizująco i wybielająco. Dodatkowo stymuluje syntezę kolagenu oraz kwasu hialuronowego. Retinol – jedna z najbardziej skutecznych substancji aktywnych...

    Na stanie 44,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.