Etja, Olej marula, 50ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Etja, Olej marula - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa marula pochodzących z dzikich upraw.

    Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C, E i flawonoidy.

    Lekki olej o silnym działaniu antyoksydacyjnym, wykorzystywany jako środek wspomagający podczas leczenia łuszczycy lub egzemy.

    Szybko się wchłania oraz dostosowuje do struktury skóry.

    Działa antybakteryjnie, poprawia elastyczność skóry, chroni przed rozkładem kolagenu.

    Redukuje zmiany trądzikowe, blizny i przebarwienia.

    Polecany do masażu jako kuracja na rozstępy i cellulit.

    Olej spłyca i wygładza głębokie zmarszczki.

    Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej i skłonnej do wyprysków.

    Sposób użycia:

    Stosować bezpośrednio na skórę całego ciała,

    Delikatnie wcierać niewielką ilość w zwilżoną twarz,

    Dodatek do serum przeciwstarzeniowych,

    Masaż jako kuracja na rozstępy i cellulit,

    Dodatek do kremu, na chwilę przed użyciem,

    Jako olej na końcówki włosów,

    Kąpiel lecznicza - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut,

    Dzięki odporności na utlenianie stanowi dobrą bazę dla innych olejów nośnikowych oraz kosmetyków,

    Masaże antycellulitowe i zapobiegające rozstępom,

    Pielęgnacja skóry głowy i włosów - nadaje włosom miękkość, połysk oraz eliminuje suchość skóry głowy.

    Przechowywanie:

    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

    Pochodzenie: Afryka

    Pojemność: 50 ml

  • Skład INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Nature Queen

    Olejek jest lekki i szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu redukuje występowanie zaskórników. Poprawia barierę lipidową skóry i chroni ją przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych. Zmniejsza stres oksydacyjny w skórze i ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne. Olej z pestek truskawki idealnie nadaje się jako baza pod makijaż dla...

    25,70 zł Na stanie 20,05 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Nature Queen

    Olejek rycynowy wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem.Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą,...

    20,70 zł Na stanie 16,15 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Orientana

    Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę. Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie....

    Na stanie 35,99 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    20,70 zł Na stanie 16,15 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Nature Queen

    Olejek makadamia doskonale łączy się z innymi kosmetykami wzbogacając ich skład. To wyjątkowy, całkowicie ekologiczny kosmetyk o cudownych właściwościach pielęgnacyjnych. Uzyskiwany jest w procesie tłoczenia dojrzałych orzechów drzewa Makadamia, występującego w Australii, na Nowej Kaledonii i na Sulawesi. Drzewa uprawiane są również na Hawajach i w Afryce...

    15,70 zł Na stanie 12,25 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.