Purite, Oleum Zdrowe Naczynka, 30 ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Oleum - zdrowe naczynka doskonale sprawdzi się w pielęgnacji cery naczynkowej i dojrzałej. Dzięki składnikom aktywnym, które zawiera chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Działa łagodząco na podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia skóry i spłyca zmarszczki. Łagodzi uczucie pieczenia i ściągnięcia skóry. Może być stosowane do codziennej pielęgnacji i przeznaczone jest do stosowania na noc.

     

    Składniki aktywne:

     

    • Escyna uszczelnia ścianki naczyń włosowatych, dzięki czemu poprawia ich elastyczność. Zapobiega ich pękaniu i rozszerzaniu. Ma działanie przeciwzapalne.
    • Ziele ruty uspokaja cerę i wzmacnia naczynka krwionośne. 
    • Kumaryna działa wzmacniająco na naczynia limfatyczne. Pobudza krążenie krwi. 
    • Nagietek lekarski ma właściwości regenerujące. Ma działanie przeciwzapalne i dogłębnie odżywia skórę. Łagodzi spierzchniętą skórę, oparzenia i podrażnienia.
    • Olej arganowy dogłębnie nawilża skórę. Przeciwdziała pierwszym objawom starzenia się skóry. Działa przeciwzapalnie. Chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 
    • Olej z czarnuszki siewnej ma działanie przyspieszające gojenie się ran. Łagodzi podrażnienia. Wspomaga walkę z problemami skórnymi, takimi jak trądzik i AZS. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Zapobiega przetłuszczaniu się skóry.
    • Olej z pestek winogron ma właściwości przeciwutleniające. Opóźnia procesy starzenia się skóry. Działa odżywczo i regenerująco. Łagodzi podrażnienia, tonizuje skórę i działa przeciwzapalnie.
    • Masło shea ma działanie przeciwzapalne i antybakteryjne. Działa przeciwstarzeniowo. Wspomaga gojenie się ran i oparzeń. Dogłębnie nawilża i odżywia skórę.

     

    Jak stosować?

     

    Niewielką ilość oleum nanieś na skórę. Delikatnie wmasuj i pozostaw na skórze do całkowitego wchłonięcia.

  • Vitis Vinifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter,  Symphytum officinale in Olea Europaea, Melilotus officinalis in Olea Europaea, Calendula Officinalis in Olea Europaea,  Aesculus Hippocastanum (Bark and Flower) in Olea Europaea, Argania Spinosa Kernel Oil , Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil , Nigella Sativa Seed Oil , Ruta Graveolens  Extract Arnica Montana Flower Extract, Cera Flava, Tocopheryl Acetate

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Etja

    Etja, Olej awokado - Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości...

    Na stanie 15,38 zł
  • Nacomi

    Olej tamanu to w 100% naturalny, zimnotłoczony olej, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym - do brunatnego. Sprowadzony wprost z z dalekiego Madagaskaru. Wykazuje niesamowite właściwości gojące, przeciwzapalne, dlatego jest wspaniałym rozwiązaniem dla posiadaczek cery tłustej i...

    Na stanie 28,06 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 68,99 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Your Natural Side

    Idealny do pielęgnacji:  cery suchej i podrażnionej problemowej, z trądzikiem i łojotokiem dojrzałej z oznakami starzenia suchych, rozdwajających się i zniszczonych włosów łamliwych paznokci spierzchniętych ust Działanie: przeciwstarzeniowe – dzięki zawartości fitosteroli, olej z pestek śliwki znacząco wpływa na elastyczność i spójność skóry. Regeneruje...

    Na stanie 17,99 zł
  • Etja

    Etja, Olej pistacjowy - Naturalny, rafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z nasion pistacji. Bogaty w kwas oleinowy i linolowy, a także niezbędne aminokwasy i minerały, karoten oraz witaminy B1 i E, doskonale pielęgnuje skórę i służy jako filtr przeciwsłoneczny. Posiada właściwości odżywcze i zmiękczające, dlatego tak szybko i...

    Na stanie 11,53 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
  • Your Natural Side

    Olej z baobabu jest idealny do pielęgnacji: cery dojrzałej z oznakami starzenia zniszczonej, wymagającej regeneracji zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia skóry problemowej cery suchej, odwodnionej zniszczonych, suchych włosów łamliwych paznokci    Działanie oleju z baobabu: przeciwstarzeniowe – dzięki kilkukrotnie większemu stężeniu nienasyconych kwasów...

    Na stanie 15,99 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 20,27 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Uprawiany w wielu krajach Europy.Surowiec: liść – folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek średnio trwały, nuta zapachowa środkowa.Kolor/konsystencja: jasnożółty/rzadkiKomponuje się z: bazylią, cedrem, lawendą, cytryną, miętą. Działanie i zastosowanie: Olejek...

    Na stanie 9,59 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 9,73 zł
  • Your Natural Side

    Olej z arniki jest idealny do pielęgnacji: skóry mieszanej i tłustej dojrzałej, z oznakami starzenia problemowej, naczynkowej podrażnionej, wymagającej regeneracji z obrzękami, siniakami, cellulitem opuchniętych okolic oczu Działanie przeciwzapalne – flawonoidy oraz związki trójterpenowe, zawarte w arnice, działają na skórę antybakteryjnie i...

    Na stanie 15,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.