Nature Queen, olej MAKADAMIA, 50 ml

20,70 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olejek makadamia doskonale łączy się z innymi kosmetykami wzbogacając ich skład. To wyjątkowy, całkowicie ekologiczny kosmetyk o cudownych właściwościach pielęgnacyjnych. Uzyskiwany jest w procesie tłoczenia dojrzałych orzechów drzewa Makadamia, występującego w Australii, na Nowej Kaledonii i na Sulawesi. Drzewa uprawiane są również na Hawajach i w Afryce Południowej.

    Proces pozyskiwania oleju polega na tłoczeniu orzechów na zimno. Olej jest nierafinowany, dzięki czemu nie traci swoich właściwości. Zawiera między innymi: nienasycone kwasy tłuszczowe, liczne substancje mineralne, witaminy A, B i E oraz lecytynę. Olej makadamia Nature Queen to 100% olejek, bez żadnych dodatków i konserwantów

    Stosowanie:

    • W czystej postaci doskonale nadaje się do masażu, pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała oraz jako odżywka do włosów. Wystarczy odrobinę oleju rozprowadzić po ciele i delikatnie wmasować. Do leczenia cery naczynkowej i trądziku różowatego polecamy zmieszać olejek z wodą z nieśmiertelnika lub z wodą z neroli. Na spuchnięte nogi warto zmieszać go z hydrolatem z mięty pieprzowej, a w celu eliminacji cellulitu doskonale sprawdza się połączenie olejku z solą peelingową

    Pojemność: 50 ml

  • Składniki INCI:

    Macadamia Integrifolia Seed Oil

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Lynia

    Eliksir z retinolem to serum olejowe stworzone w szczególności dla cery suchej, dojrzałej oraz z pierwszymi oznakami starzenia. Działa silnie nawilżająco, ujędrniająco i przeciwstarzeniowo oraz rewitalizująco i wybielająco. Dodatkowo stymuluje syntezę kolagenu oraz kwasu hialuronowego. Retinol – jedna z najbardziej skutecznych substancji aktywnych...

    Na stanie 44,99 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Etja

    Etja, Olej awokado - Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości...

    Na stanie 15,38 zł
  • Etja

    Etja, Olej konopny Bio - Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwościom wykazuje wysoki działanie odżywcze,...

    Na stanie 15,18 zł
  • Etja

    Etja, Olej arganowy Bio - Nierafinowany, zimnotłoczony, kosmetyczny olej otrzymywany ze świeżych orzechów drzewa arganowego. Posiada lekko pomarańczowe zabarwienie o charakterystycznym lekko gorzkawo-orzechowym zapachu. Wykorzystywany  w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe około 80% głównie w linolowy omega-6 i...

    Na stanie 25,95 zł
  • Orientana

    Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę. Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie....

    Na stanie 35,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 13,78 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Fitomed

    Olej ze słodkich migdałów należy do najlepszych olejów kosmetycznych. Zawiera głównie kwas olejowy i NNKT. Stosuję się go w oczyszczaniu i pielęgnacji cery podrażnionej, wrażliwej, cienkiej i dojrzalej. Ma wszechstronne zastosowanie, jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Znakomity do masażu, pielęgnacji skóry. Polecany dla niemowląt i kobiet w...

    Na stanie 18,54 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Nacomi

    Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Oferowany olej z dzikiej róży pochodzi z Chile, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w...

    Na stanie 23,94 zł
  • Etja

    Etja, Olej pistacjowy - Naturalny, rafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z nasion pistacji. Bogaty w kwas oleinowy i linolowy, a także niezbędne aminokwasy i minerały, karoten oraz witaminy B1 i E, doskonale pielęgnuje skórę i służy jako filtr przeciwsłoneczny. Posiada właściwości odżywcze i zmiękczające, dlatego tak szybko i...

    Na stanie 20,82 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.