Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Orientana, Olejek do twarzy, róża japońska i szafran, 50 ml

(7 opinie)

35,99 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę.

    Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie. Charakteryzuje się dużą zawartością witaminy A, która intensywnie i naturalnie regeneruje skórę. Szafran to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy od tysięcy lat zanany  w Azji jako środek przeciwko starzeniu neutralizujący działanie wolnych rodników, a wszystko dzięki zawartych w nim dwóch aktywnych środków:  safranalu i krocynie.

    Działanie:

    • odżywia i odmładza skórę
    • nadaje młodzieńczy blask
    • nawilża
    • regeneruje skórę

    Pojemność: 50 ml.

  • Składniki INCI:

    Heliantus Annus (Sunflower) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus (Almond) Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Oil, Triticum Vulgare (Wheatgerm) Oil, Rosa Centifolia Flower Oil, Crocus Sativus (Saffron) Flower Extract, Tocopherol.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

2021-02-07
Cera
Wrażliwa
Karnacja
Średnia
Włosy
Blond
OCENA

OPINIA


Doskonale oczyszczający i nawilżający olejek do twarzy. Skóra jest odżywiona, pełna blasku. Dodatkowo ma piękny różany zapach.

2020-12-13
OCENA

OPINIA

Poprawa nawilżenia


Zauważyłam, że po tym olejku znacznie poprawiło mi się nawilżenie skóry, jest jaśniejsza, promienna i czasem nie potrzebuje już podkładu, tak ładnie wygląda

2020-11-20
25 lat
Cera
Normalna
Karnacja
Jasna
Włosy
Blond
OCENA

OPINIA

Niesamowity


Bardzo odżywia, nadaje się tez do demakijazu! Fajna mała, poręczna buteleczka, która skrywa w środku samo dobro :)

2020-10-01
OCENA

OPINIA

Olejek do twarzy


Olejek pachnie dość intensywnie różą. Nie jest tłusty ani lepiący co uważam za duży plus. Stosuje zamiast kremu na twarz oraz na dekolt - skóra po olejku jest bardzo miękka i odżywiona.

2020-09-21
OCENA

OPINIA

Jestem na tak


Jeśli lubisz zapach róży i wszystko co z nia związane, ten olejek jest właśnie dla Ciebie! :D Jest to produkt wielozadaniowy, u mnie sprawdzał się niezawodnie. Można używać zamiast kremu, na krem, do demakijazu, zastosowań jest wiele. Skład świetny, cena przystępna :)

2020-09-19
OCENA

OPINIA

Rewelacja


Mam 31 lat, ten olejek jest niesamowity. Stosuję go codziennie wieczorem od bardzo dawna. Zastąpił mi krem do twarzy :) często wykonuję nim masaż twarzy przed spaniem. Dzięki niezwykłym właściwościom, mogłam podarować swojej skórze, to czego nie zapewnią jej najlepsze kremy pielęgnacyjne. Wzmacnia skórę, wygładza i poprawia elastyczność. Szybko koi i łagodzi podrażnienia, eliminuje suchość i napięcie skóry. Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe. Do tego jest bardzo wydajny i ma piękny zapach.

2020-09-15
OCENA

OPINIA

Kocham go!


Ten olejek cenię za wielozadaniowość. Używam go bardzo często zamiast kremu, oraz do masażu twarzy, szyi i dekoltu, ale sprawdza się fenomenalnie również jako produkt do demakijażu dwuetapowego. Kiedy skóra wymaga silnej regeneracji nie ma nic lepszego niż połączenie róży i szafranu!

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Etja, Olej z nasion lnu Bio - Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion lnu zwyczajnego. Zawiera kwas alfa-linolenowy ok. 60% (omega-3), linolowy (omega- 6), oleinowy (omega-9) oraz witaminę B i E. Działa łagodząco na pęknięcia skóry, regenerująco, przeciwzapalnie i nawilżająco. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Chroni...

    Na stanie 9,90 zł
  • Nature Queen

    Zmniejsza zbliznowacenia oraz redukuje powstawanie zmarszczek. Wspomaga proces złuszczania i jest odpowiedni także do cery tłustej, skłonnej do trądziku. Naturalny, nierafinowany olej z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno drobnych pestek z owocu dzikiej róży. Posiada wyrazisty jasno żółto-pomarańczowy kolor oraz delikatny zapach...

    Na stanie 31,70 zł
  • Fitomed

    Olej ze słodkich migdałów należy do najlepszych olejów kosmetycznych. Zawiera głównie kwas olejowy i NNKT. Stosuję się go w oczyszczaniu i pielęgnacji cery podrażnionej, wrażliwej, cienkiej i dojrzalej. Ma wszechstronne zastosowanie, jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Znakomity do masażu, pielęgnacji skóry. Polecany dla niemowląt i kobiet w...

    Na stanie 18,54 zł
  • Etja

    Etja, Olej krokoszowy Bio - Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E. Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie,...

    Na stanie 13,45 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Etja

    Etja, Olej z czarnej porzeczki - Olej zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Oleju z nasion czarnej porzeczki  zawiera kwas GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaje się jako dodatek do produktów dla dzieci i dla osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry...

    Na stanie 21,91 zł
  • Etja

    Zawiera znaczne ilości nienasycony kwasów tłuszczowych, fitosterole, karoteny oraz witaminę E. Fitosterole działają przeciwzapalnie, regenerująco oraz łagodzą podrażnienia, przyśpieszają gojenie naskórka. Doskonale ujędrnia skórę, rozbija tkankę tłuszczową stymulując proces lipolizy oraz pomaga pozbyć się cellulitu. Dzięki bogactwu kofeiny i kwasów...

    Na stanie 26,91 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Nature Queen

    Olejek jest lekki i szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu redukuje występowanie zaskórników. Poprawia barierę lipidową skóry i chroni ją przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych. Zmniejsza stres oksydacyjny w skórze i ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne. Olej z pestek truskawki idealnie nadaje się jako baza pod makijaż dla...

    Na stanie 25,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej z pestek moreli - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza suchej, dojrzałej i...

    Na stanie 13,45 zł
  • Etja

    Etja, Olej z ogórecznika lekarskiego Bio - Olej zimno tłoczony, otrzymywany z nasion ogórecznika lekarskiego. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA)- 25% oraz kwas omega-6. Działa przeciwzapalnie, bakteriobójczo, reguluje wilgotność, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych. Regeneruje, uelastycznia skórę i łagodzi swędzenia....

    Na stanie 26,23 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    Na stanie 24,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej neem z miodoli indyjskiej - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej (stosowany w wielu preparatach ajurwedy). Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem,...

    Na stanie 12,38 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.