Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Sape, Olej z pestek malin, 30 ml

23,87 zł

31,00 zł

szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 27.11.2022

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • "W malinowym chruśniaku przez długie godziny zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny..." A z ich pestek Sape wycisnęło olejek. 

    Tłoczony na zimno i nierafinowany olej z pestek malin ma mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, omega 6 oraz antyoksydantów i przeciwutleniaczy. Chronią one skórę przed działaniem wolnych rodników.

    Olej korzystnie wpływa nie tylko na cerę dojrzałą, wrażliwą i suchą, ale i tłustą oraz trądzikową. Wykazuje działanie antybakteryjne, działa przeciwzapalnie oraz łagodząco. Wzmacnia barierę lipidową naskórka, nawilża go i zmiękcza. 

    Nadaje się do pielęgnacji nocnej oraz dziennej - w mniejszej ilości. Doskonale się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. 

  • 100% olej z pestek malin

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Etja, Olej rycynowy  - Tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego...

    12,11 zł Na stanie 9,32 zł
  • Etja

    Posiada właściwości mocno natłuszczające i nawilżające uzupełniając niedobory witamin w skórze. Łagodzi podrażnienia, stany zapalne oraz poparzenia słoneczne. Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonały do każdego rodzaju cery.  Sposób użycia: bezpośrednie na skórę  masaż we własnym zakresie do...

    18,00 zł Na stanie 13,86 zł
  • Etja

    Etja, Olej z pestek moreli - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza suchej, dojrzałej i...

    13,45 zł Na stanie 10,36 zł
  • Etja

    Etja, Olej z kiełków pszenicy - Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika też do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje...

    15,38 zł Na stanie 11,84 zł
  • Etja

    Etja, Olej arganowy Bio - Nierafinowany, zimnotłoczony, kosmetyczny olej otrzymywany ze świeżych orzechów drzewa arganowego. Posiada lekko pomarańczowe zabarwienie o charakterystycznym lekko gorzkawo-orzechowym zapachu. Wykorzystywany  w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe około 80% głównie w linolowy omega-6 i...

    25,95 zł Na stanie 19,98 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Uprawiany w wielu krajach Europy.Surowiec: liść – folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek średnio trwały, nuta zapachowa środkowa.Kolor/konsystencja: jasnożółty/rzadkiKomponuje się z: bazylią, cedrem, lawendą, cytryną, miętą. Działanie i zastosowanie: Olejek...

    10,97 zł Na stanie 8,45 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    6,74 zł Na stanie 5,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    14,65 zł Na stanie 11,28 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    12,19 zł Na stanie 9,39 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    24,70 zł Na stanie 19,02 zł
  • Etja

    Etja, naturalny olej w postaci maceratu z marchwi. Otrzymywany jest w wyniku maceracji nasion marchwi w oleju słonecznikowym pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego...

    19,22 zł Na stanie 14,80 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    17,68 zł Na stanie 13,61 zł
  • Etja

    Etja, Olej z ogórecznika lekarskiego Bio - Olej zimno tłoczony, otrzymywany z nasion ogórecznika lekarskiego. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA)- 25% oraz kwas omega-6. Działa przeciwzapalnie, bakteriobójczo, reguluje wilgotność, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych. Regeneruje, uelastycznia skórę i łagodzi swędzenia....

    26,23 zł Na stanie 20,20 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    21,00 zł Na stanie 16,17 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    20,70 zł Na stanie 15,94 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    13,40 zł Na stanie 10,32 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.