Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Purite, Oleum nagietkowe, 30 ml

(1 opinie)

39,00 zł

szt. + koszty dostawy

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Czy wiesz, co to jest oleum? Zanim klikniesz "kup", pewnie chciałabyś dowiedzieć się, do czego służy preparat Purite o tej tajemniczej nazwie.

    Oleum to kosmetyk oparty na ziołowych wyciągach, który radzi sobie z problemami skórnymi, a jednocześnie wspaniale pielęgnuje urodę. Możesz stosować je nie tylko do twarzy, ale i do włosów czy paznokci.

    Bohaterem tego Oleum jest nagietek. Ten niepozorny i bardzo popularny w Polsce kwiatuszek jest tak naprawdę jedną z najbardziej uniwersalnych roślin leczniczych i kosmetycznych. Decyduje o tym jego niezwykły skład.

    Nagietek zawiera saponiny i alkohole triterpenowe oraz ich estry, sterole, karotenoidy, flawonoidy, kumaryny, a także olejek eteryczny. W płatkach kwiatowych występują związki śluzowe, kwasy organiczne, gorycze, żywice, poliacetyleny i polisacharydy, witamina C i sole mineralne.

    Uff, tyle jeśli chodzi o lekcję chemii - ale jak to konkretnie działa? 

    Kosmetyki z ekstraktem z nagietka mają regenerującą, ściągającą i przyspieszającą gojenie moc. Nagietek działa też przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, bakterio-, grzybo- i wirusobójcze, a dzięki obecności polifenoli - odmładzająco. 

    Skóra pięknie się goi, jest zmiękczona, nawilżona i wygładzona. Wyraźnie też poprawia się jej wygląd. Znikają zaskórniki, trądzik i przesuszone partie. Goją się też dzięki niemu świeże rozstępy. 

    W składzie znajduje się też masło shea, olej z pestek winogron i rokitnikowy - o podobnych właściwościach, co nagietek. 

    JAK STOSOWAĆ OLEUM?

    Naprawdę niewielką ilość oleum nanieść na podrażnioną, uszkodzoną lub zmienioną zapalnie skórę. Delikatnie wmasować i pozostawić do wchłonięcia. Produkt bardzo wydajny – zawiera wyłącznie substancje czynne. Aplikację umili Ci słodki zapach miodu.

  • Vitis Vinifera Seed Oil, Cera Flava, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Berry Oil, Calendula Officinalis, Tocopherol Acetate.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

2021-01-08
22 lat
Cera
Mieszana
Karnacja
Średnia
Włosy
Siwe
OCENA

OPINIA

Polecam na podrażnienia po goleniu


Kupując stacjonarnie szukałam czegoś na suche okolice pod nosem i koło ust. Gdy się z tym uporałam, odstawiłam na półkę i wróciłam do niego kilka dni temu, kiedy (pierwszy raz!) wyskoczyło mi jakieś podrażnienie po goleniu pod pachami . Posmarowałam na noc i rano jak ręką odjął nie było po tym śladu. Naprawdę polecam na takie właśnie "kwiatki", których nie złagodzi nic innego :)

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Etja, Olej z orzecha laskowego  - Olej zimnotłoczony, otrzymany z orzechów laskowych. Jest bogaty w witaminy A, E i kwas oleinowy. Posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Wnika szybko w skórę, czyniąc ją miękką i elastyczną. Wzmacnia ściany naczynek krwionośnych, przyspiesza  regenerację naskórka oraz pobudza krążenie. Przeznaczony dla skóry...

    Na stanie 17,30 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion malin - Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu...

    Na stanie 27,87 zł
  • Etja

    Etja, Olej arganowy Bio - Nierafinowany, zimnotłoczony, kosmetyczny olej otrzymywany ze świeżych orzechów drzewa arganowego. Posiada lekko pomarańczowe zabarwienie o charakterystycznym lekko gorzkawo-orzechowym zapachu. Wykorzystywany  w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe około 80% głównie w linolowy omega-6 i...

    Na stanie 25,95 zł
  • Lynia

    Eliksir z retinolem to serum olejowe stworzone w szczególności dla cery suchej, dojrzałej oraz z pierwszymi oznakami starzenia. Działa silnie nawilżająco, ujędrniająco i przeciwstarzeniowo oraz rewitalizująco i wybielająco. Dodatkowo stymuluje syntezę kolagenu oraz kwasu hialuronowego. Retinol – jedna z najbardziej skutecznych substancji aktywnych...

    Na stanie 44,99 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion lnu Bio - Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion lnu zwyczajnego. Zawiera kwas alfa-linolenowy ok. 60% (omega-3), linolowy (omega- 6), oleinowy (omega-9) oraz witaminę B i E. Działa łagodząco na pęknięcia skóry, regenerująco, przeciwzapalnie i nawilżająco. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Chroni...

    Na stanie 9,90 zł
  • Etja

    Etja, Olej laurowy - Naturalny, nierafinowany, zimnotłoczony olej z wawrzynu szlachetnego. Zawiera: chlorofil, przeciwutleniacze, NNKT oraz olejki eteryczne. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi,...

    Na stanie 26,91 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    Na stanie 24,70 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Etja

    Etja, Olej neem z miodoli indyjskiej - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej (stosowany w wielu preparatach ajurwedy). Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem,...

    Na stanie 12,38 zł
  • Etja

    Etja, naturalny olej w postaci maceratu z marchwi. Otrzymywany jest w wyniku maceracji nasion marchwi w oleju słonecznikowym pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego...

    Na stanie 19,22 zł
  • Etja

    Etja, Olej pistacjowy - Naturalny, rafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z nasion pistacji. Bogaty w kwas oleinowy i linolowy, a także niezbędne aminokwasy i minerały, karoten oraz witaminy B1 i E, doskonale pielęgnuje skórę i służy jako filtr przeciwsłoneczny. Posiada właściwości odżywcze i zmiękczające, dlatego tak szybko i...

    Na stanie 20,82 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Etja

    Etja, Olej ze słodkich migdałów - Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale...

    Na stanie 12,49 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    Na stanie 20,70 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.