Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

The Ordinary, 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil, Zimnotłoczony olej marula, 30 ml

Cena aktualna: 55,19 zł

Najniższa cena z 30 dni: 44,15 zł
szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski.

    Ten olejek bogaty w przeciwutleniacze, niektórzy określają jako luksusowy. Dlaczego? Jest on pozyskiwany z ziaren owoców afrykańskiego drzewa marula. Zawiera głównie kwas oleinowy i linolowy, które świetnie wygładzają, zmiękczają i nawilżają naskórek oraz działają jak emolient, również na włosy. Emolienty te zatrzymują wilgoć w naskórku i włóknach włosów. 

    W olejku marula nie brakuje również procyjanidyny, katechin i flawonoidów, które działają na skórę odmładzająco i przywracają promienność. 

    Produkt zawiera wyłącznie tłoczony na zimno olej z maruli afrykańskiej typu "virgin", w 100% nierafinowany. Sięgasz więc po luksusowy produkt wysokiej jakości. Ciemne szklane opakowanie pozwala uchronić olej przed promieniowaniem UV.  

    JAK GO STOSOWAĆ?

    Nałóż kilka kropli na całą twarz raz dziennie, na dzień lub na noc, względnie w razie potrzeby. Stosuj na kosmetyk na bazie wody, np. wodę różaną. Na suche lub wilgotne włosy nakładaj codziennie lub w razie potrzeby, modeluj jak zwykle. 

    Jeśli wystąpi podrażnienie, zaprzestań używania i skonsultuj się z lekarzem. Używaj tylko na skórę bez ran i podrażnień. Przed pierwszym użyciem przetestuj na niewielkim fragmencie skóry, np. na górnym przedramieniu. Trzymaj poza zasięgiem dzieci. 

    Produkt wegański i cruelty-free.  

    W zależności od serii nakrętka pipety może być krzywo umiejscowiona, a niewielka ilość produktu osadzona na szyjce opakowania. Jest to kosmetyk pełnowartościowy i nie wpływa to na jego jakość.

  • Sclerocarya Birrea Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Etja, Olej z czarnej porzeczki - Olej zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Oleju z nasion czarnej porzeczki  zawiera kwas GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaje się jako dodatek do produktów dla dzieci i dla osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry...

    Na stanie 21,91 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    Na stanie 21,70 zł
  • Orientana

    Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę. Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie....

    Na stanie 35,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Etja

    Etja, Olej konopny Bio - Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwościom wykazuje wysoki działanie odżywcze,...

    Na stanie 15,18 zł
  • Alkmie

    Bioaktywny olejek o cudownie lekkiej konsystencji. Bardzo dobrze się wchłania, tworząc na skórze efekt tzw. suchego oleju. Zawiera niezwykle cenny składnik – olej Kahai, który wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe. Posiada on trzy razy więcej naturalnego retinolu niż olej różany i o 50% więcej witaminy E oraz kwasu linolowego niż olej arganowy....

    Na stanie 129,00 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion malin - Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu...

    Na stanie 27,87 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 21,03 zł
  • Etja

    Etja, Olej awokado - Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości...

    Na stanie 15,38 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 15,01 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Etja

    Etja, Olej krokoszowy Bio - Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E. Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie,...

    Na stanie 13,45 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 21,28 zł
  • Nature Queen

    Olejek rycynowy wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem.Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą,...

    Na stanie 22,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej tamanu  - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej tamanu /foraha/ BIO otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie...

    Na stanie 29,00 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 12,67 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.