The Ordinary, 100% Organic Virgin Chia Seed Oil, Zimnotłoczony organiczny olej z nasion chia, 30ml

37,73 zł

szt. + koszty dostawy

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski.

    Jeśli zależy Ci na optymalnych rezultatach pielęgnacji, sięgnij po wysokiej jakości czysty, organiczny olej z nasion chia The Ordinary.

    Olej pozyskiwany jest w zrównoważony sposób i tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wszelkie właściwości oraz składniki, w tym kwasy tłuszczowe (wysokie stężenie kwasu alfa-linolenowego) oraz linolowego, oleinowego, stearynowego i palmitynowego, a także wiele witamin, minerałów i antyutleniaczy. W przypadku pozyskiwania metodą na ciepło substancje te uległyby degradacji.

    Olej szczególnie przyda się osobom z przesuszoną, problematyczną (dotkniętą chorobami), nadwrażliwą, nadreaktywną i zniszczoną cerą. Dzięki wyżej wymienionym składnikom koi, uspokaja i odżywia. Możesz stosować go również do włosów - wzmocni je i doda połysku.

    Produkt wegański i cruelty-free. Opakowanie z ciemnego szkła chroni olej przed wpływem promieniowania UV.

    Jego specyficzny, w 100% naturalny zapach wynika z tego, że jest nierafinowany (nieoczyszczony). Nie wskazuje on na jełczenie produktu, ale na jego czystość. Olej rafinowany oferuje znacznie mniej korzyści pielęgnacyjnych.

    JAK GO STOSOWAĆ?

    Nakładaj na cerę po oczyszczeniu twarzy i aplikacji produktu, którego bazą jest woda (np. wody różanej). Możesz nakładać również na włosy. Jeśli wystąpi podrażnienie, zaprzestań używania i skonsultuj się z lekarzem. Używaj tylko na niepodrażnioną skórę bez ran. Przed pierwszym użyciem wykonaj test na niewielkim fragmencie skóry np.  na górnym przedramieniu. Trzymaj poza zasięgiem dzieci.

    W zależności od serii nakrętka pipety może być krzywo umiejscowiona, a niewielka ilość produktu osadzona na szyjce opakowania. Jest to kosmetyk pełnowartościowy i nie wpływa to na jego jakość.

  • Salvia Hispanica Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Posiada właściwości mocno natłuszczające i nawilżające uzupełniając niedobory witamin w skórze. Łagodzi podrażnienia, stany zapalne oraz poparzenia słoneczne. Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonały do każdego rodzaju cery.  Sposób użycia: bezpośrednie na skórę  masaż we własnym zakresie do...

    Na stanie 15,38 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Etja

    Etja, Olej krokoszowy Bio - Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E. Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie,...

    Na stanie 13,45 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Etja

    Etja, Olej z pestek dyni  - Olej zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten. Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie...

    Na stanie 15,18 zł
  • Nature Queen

    Zmniejsza zbliznowacenia oraz redukuje powstawanie zmarszczek. Wspomaga proces złuszczania i jest odpowiedni także do cery tłustej, skłonnej do trądziku. Naturalny, nierafinowany olej z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno drobnych pestek z owocu dzikiej róży. Posiada wyrazisty jasno żółto-pomarańczowy kolor oraz delikatny zapach...

    Na stanie 31,70 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Uprawiany w wielu krajach Europy.Surowiec: liść – folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek średnio trwały, nuta zapachowa środkowa.Kolor/konsystencja: jasnożółty/rzadkiKomponuje się z: bazylią, cedrem, lawendą, cytryną, miętą. Działanie i zastosowanie: Olejek...

    Na stanie 10,97 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Alkmie

    Bioaktywny olejek o cudownie lekkiej konsystencji. Bardzo dobrze się wchłania, tworząc na skórze efekt tzw. suchego oleju. Zawiera niezwykle cenny składnik – olej Kahai, który wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe. Posiada on trzy razy więcej naturalnego retinolu niż olej różany i o 50% więcej witaminy E oraz kwasu linolowego niż olej arganowy....

    Na stanie 129,00 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Etja

    Etja, Olej konopny Bio - Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwościom wykazuje wysoki działanie odżywcze,...

    Na stanie 15,18 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion baobabu - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion baobabu. Zawiera znaczne ilości NNKT (kwas omega-3,6,9 ), witaminy A, B, E, D, F i karoteny. Olej z baobabu ma silne działanie nawilżające, przeciwzapalne, łagodzące oraz przyspiesza gojenie. Jest skuteczny w walce z różnymi problemami skóry, m.in....

    Na stanie 23,06 zł
  • Nature Queen

    Olejek makadamia doskonale łączy się z innymi kosmetykami wzbogacając ich skład. To wyjątkowy, całkowicie ekologiczny kosmetyk o cudownych właściwościach pielęgnacyjnych. Uzyskiwany jest w procesie tłoczenia dojrzałych orzechów drzewa Makadamia, występującego w Australii, na Nowej Kaledonii i na Sulawesi. Drzewa uprawiane są również na Hawajach i w Afryce...

    Na stanie 15,70 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.