A.Florence Skincare, Intensive Repair Night Oil, Intensywnie Regenerujący Olejek z Retinalem, 20 ml

128,52 zł

183,60 zł

szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 17.10.2021

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności

  • Opis

  • Skład

  • Wysyłka

  • Zadbaj o swoją skórę. Sięgnij po intensywnie regenerujący olejek z retinalem marki A.Florence. Kosmetyk doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry poszarzałej, zmęczonej, z przebarwieniami, rozszerzonymi porami i skłonnością do trądziku hormonalnego, a także skóry dojrzałej z pierwszymi oznakami starzenia się. Olejek ma właściwości rozjaśniające przebarwienia. Wyrównuje koloryt skóry. Działa przeciwzapalnie i ma działanie łagodzące podrażnienia. Przyspiesza odbudowę bariery ochronnej skóry. Widocznie wygładza skórę, reguluje pracę gruczołów łojowych i hamuje procesy starzenia się skóry. Działa ujędrniająco i poprawia elastyczność.

    Jak to działa?

    • skwalan ma działanie odbudowujące warstwę hydrolipidową skóry. Zmiękcza skórę, poprawia jej elastyczność i hamuje nadmierną utratę wody z naskórka.
    • olej z orzechów laskowych dogłębnie odżywia skórę.
    • olej ryżowy ma działanie nawilżające i poprawia kondycję skóry.
    • bisabolol ma właściwości kojące i łagodzące. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie.
    • witamina A (retinal) hamuje procesy starzenia się skóry. Reguluje pracę gruczołów łojowych.
    • koenzym Q10 ma silne działanie antyoksydacyjne. Działa ujędrniająco i uelastyczniająco.
    • paracress ułatwia przenikanie składników aktywnych w głębsze warstwy skóry. Poprawia jej elastyczność i zapobiega powstawaniu głębokich zmarszczek.

    Jak stosować?

    Kilka kropli olejku wmasuj w oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Jeśli to Twoja pierwsza styczność z retinoidami możesz połączyć olejek z silnie nawilżającym kremem. Stosuj produkt wieczorem. Zacznij od stosowania olejku 1-2 razy w tygodniu, gdy skóra się przyzwyczai możesz zwiększyć częstotliwość stosowania.

    Pojemność: 20 ml

    TYLKO DO UŻYTKU ZEWNĘTRZNEGO. Nie stosuj podczas ciąży lub karmienia piersią. Stosuj tylko wieczorem. Nie stosuj na wilgotną skórę, ponieważ może wystąpić podrażnienie w postaci plam. Zawsze osuszaj skórę przed nałożeniem warstwy produktu. Zawsze stosuj ochronę SPF w trakcie dnia. Zalecamy wykonanie próby uczuleniowej na 24 godziny przed użyciem. Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi jakiekolwiek podrażnienie skóry. Nie stosuj jednocześnie z kwasami.

    Data ważności: zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia opakowania.

    Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła.

    Wyprodukowano w: United Kingdom
    Podmiot odpowiedzialny: Leaves of grass ltd, 92 Westbourne Park Road, Greater London, W2 5PL, United Kingdom.

  • Składniki INCI:

    Olive Squalane, Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oill, Vitis Vinifera (Grapeseed) Oil, Sunflower Lecithin (Phosphatidycholine+Phospholipids), Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Oil, Spilanthes Acmella (Paracress) Flower Extract, Retinaldehyde, Mixed Natural Tocopherols (Vitamin E), Cyclodextrin, Ubiquinone (Co-Enzyme Q10+), Bisabolol, Caprylic/Capric triglycerides, Helianthus Annuus Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 11,41 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion malin - Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza...

    Na stanie 27,87 zł
  • Your Natural Side

    Olej z czarnuszki jest idealny do pielęgnacji: skóry wrażliwej, podrażnionej skóry problemowej i łojotokowej z przebarwieniami dojrzałej z oznakami starzenia skóry głowy, włosów, paznokci  Działanie oleju z czarnuszki: przeciwzapalne – dzięki zawartości nienasycnego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, zaleca się stosowanie...

    Na stanie 26,99 zł
  • Etja

    Etja, Olej z kiełków pszenicy - Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika też do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze...

    Na stanie 15,38 zł
  • Etja

    Etja, naturalny olej w postaci maceratu z marchwi. Otrzymywany jest w wyniku maceracji nasion marchwi w oleju słonecznikowym pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego...

    Na stanie 19,22 zł
  • Etja

    Etja, Olej z czarnej porzeczki - Olej zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Oleju z nasion czarnej porzeczki  zawiera kwas GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaje się jako dodatek do produktów dla dzieci i dla osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry dojrzałej,...

    Na stanie 21,91 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 16,56 zł
  • Your Natural Side

    Olej z baobabu jest idealny do pielęgnacji: cery dojrzałej z oznakami starzenia zniszczonej, wymagającej regeneracji zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia skóry problemowej cery suchej, odwodnionej zniszczonych, suchych włosów łamliwych paznokci    Działanie oleju z baobabu: przeciwstarzeniowe – dzięki kilkukrotnie większemu stężeniu nienasyconych kwasów...

    Na stanie 15,99 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 10,84 zł
  • Etja

    Etja, Olej rycynowy  - Tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany...

    Na stanie 12,11 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 68,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%), kwasy...

    Na stanie 7,36 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną...

    Na stanie 18,54 zł
  • Nacomi

    Olej tamanu to w 100% naturalny, zimnotłoczony olej, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym - do brunatnego. Sprowadzony wprost z z dalekiego Madagaskaru. Wykazuje niesamowite właściwości gojące, przeciwzapalne, dlatego jest wspaniałym rozwiązaniem dla posiadaczek cery tłustej i...

    Na stanie 23,69 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.