Peeling kwasowy Nacomi za 1 gr! Zobacz ofertę

Your Natural Side, Olej z czarnuszki nierafinowany, pipeta 50 ml

19,43 zł

26,99 zł

szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 26.09.2021

  • Opis

  • Wysyłka

  • Olej z czarnuszki jest idealny do pielęgnacji:

    • skóry wrażliwej, podrażnionej
    • skóry problemowej i łojotokowej
    • z przebarwieniami
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • skóry głowy, włosów, paznokci

     Działanie oleju z czarnuszki:

    • przeciwzapalne – dzięki zawartości nienasycnego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, zaleca się stosowanie tego oleju przy wszelkich zmianach skórnych, przebarwieniach i problemach ze skórą ciała , włosów , i paznokci. Olej ten oczyszcza, działa antyseptycznie i bakteriobójczo. Polecany jest również do skóry alergicznej, przy egzemie trądziku. Stosowany na skórę głowy, pomaga zwalczyć jej swędzenie oraz niweluje problem łupieżu i wypadających włosów.
    • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe (głównie kwasy omega-3, omega-6 i omega-9) wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz są świetnym antyutleniaczem, opóźniają proces starzenia się skóry oraz poprawiają jej elastyczność. Doskonale niwelują zmarszczki oraz zapobiegają powstawaniu nowych.
    • ochronne – olej z czarnuszki łagodzi wszelkie podrażnienia a także chroni skórę przed poparzeniami słonecznymi, przez co często olej ten wykorzystywany jest w kosmetykach do ochrony przeciwsłonecznej. Regularne stosowanie, w widoczny sposób poprawia kondycje skóry poprzez jej dogłębne nawilżenie, zmiękczenie i wygładzenie
    • normalizujące – reguluje produkcję sebum, pomaga w leczeniu łojotoku, nie zatykając porów
    • rozluźniające – stosowanie oleju do masażu ciała pomaga rozluźnić napięte mięśnie, działa przeciwbólowo

     Stosowanie oleju z czarnuszki:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową, kwasem hialuronowym w żelu lub innym olejem – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj w dłoni dowolną ilość oleju, następnie wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
    • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • olejek / serum do pielęgnacji skóry głowy – w skórę głowy wetrzyj olej w ilości około 2 łyżek stołowych na okres minimum 20 minut, następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
    • jako odżywka do paznokci – kroplę oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie.

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Nigella Sativa oil; (Olej z czarnuszki nierafinowany 100%)
    • Kraj pochodzenia: Egipt
    • Postać: płynny olej o korzennym zapachu
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%), kwasy...

    Na stanie 7,36 zł
  • Zrób sobie krem

    Naturalny olejek z pomarańczy ma szerokie zastosowanie kosmetyczne i wykorzystywany jest w perfumeriach. Otrzymywany jest w procesie tłoczenia skórek pomarańczy. Nie powinno się go stosować przed ekspozycją skóry na słońce. Doskonale sprawdzi się pielęgnacji skóry tłustej, dojrzałej i mieszanej, przetłuszczających się włosów i cellulicie.   Zastosowanie i...

    Na stanie 7,27 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 12,19 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 64,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 8,50 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 8,50 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Naturalny olejek miętowy ma szerokie zastosowanie lecznicze i kosmetyczne. Otrzymywany jest w procesie destylacji parą wodną. Jego zapach przypomina świeżo parzoną herbatę miętową. Nie powinien być stosowany bez rozcieńczenia i przez kobiety w ciąży i dzieci. Zastosowanie i właściwości: Do inhalacji dróg oddechowych w trakcie przeziębienia i grypy. Możesz...

    Na stanie 8,50 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.