Peeling kwasowy Nacomi za 1 gr! Zobacz ofertę

Your Natural Side, Olej z pestek malin, tłoczony na zimno, pipeta 10 ml

11,51 zł

15,99 zł

szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 26.09.2021

  • Opis

  • Wysyłka

  • Olej z pestek malin jest idealny do pielęgnacji:

    • skóry problemowej, z przebarwieniami
    • wrażliwej, skłonnej do alergii
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • pozbawionej elastyczności
    • skóry wymagającej natłuszczenia
    • włosów farbowanych

     Działanie oleju z pestek malin:

    • łagodzące podrażnienia – silne przeciwutleniacze, zawarte w oleju z pestek malin, takie jak karotenoidy oraz flawonoidy, w tym elagotaniny, będące prekursorem kwasu elagowego (o działu przeciwrakowym), działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie, chroniąc ją przed przebarwieniami. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych.
    • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki.
    • rozjaśniające – dzięki dużej zawartości kwasu linolowego i alfa-linolenowego, olej ten wykazuje działanie rozjaśniające i hamujące produkcję melaniny, brązowego barwnika skóry, który produkowany w nadmiarze pod wpływem słońca powoduje tworzenie nieregularnych przebarwień. Wyrównuje koloryt skóry.
    • ochronne – dzięki odpowiedniemu kompleksowi antyoksydantów oraz kwasów tłuszczowych, olej ten pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, absorbującego promieniowanie głównie w zakresie UVB i UVA. W praktyce olej ten nie ma dokładnie określonego faktora SPF, dlatego nie może być traktowany jako samodzielny olej ochronny podczas intensywnego kontaktu ze słońcem. Może być stosowany na co dzień, jako samodzielny produkt wzmacniający ochronę przeciwsłoneczną w przypadku osób nie używających produktów z filtrami anty-UV lub jako serum pod kremy z filtrami. Dzięki działaniu powlekającemu i filtrom UV olej z pestek malin spowolnia proces utleniania oraz wypłukiwania się barwnika włosa, naturalnego i sztucznego. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów, o każdej porowatości oraz farbowanych.
    • odżywcze – wysoki poziom karetonoidów (witaminy A) nadaje olejowi z pestek malin wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, odżywcze i regeneracyjne, dlatego polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, w tym alergicznej. Olej ten podnosi również odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, a także przyśpiesza gojenie ran, oparzeń oraz odmrożeń.
    • nawilżające –  zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe ( powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną.

     Stosowanie oleju z pestek malin:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z pestek dyni z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
    • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej z pestek malin również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Rubus ideaus (Raspberry) Seed Oil; (Olej z pestek malin 100%)
    • Kraj pochodzenia: Chile
    • Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowo – ziołowym zapachu
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%), kwasy...

    Na stanie 7,36 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 64,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Naturalny olejek miętowy ma szerokie zastosowanie lecznicze i kosmetyczne. Otrzymywany jest w procesie destylacji parą wodną. Jego zapach przypomina świeżo parzoną herbatę miętową. Nie powinien być stosowany bez rozcieńczenia i przez kobiety w ciąży i dzieci. Zastosowanie i właściwości: Do inhalacji dróg oddechowych w trakcie przeziębienia i grypy. Możesz...

    Na stanie 8,50 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 8,50 zł
  • Zrób sobie krem

    Naturalny olejek z pomarańczy ma szerokie zastosowanie kosmetyczne i wykorzystywany jest w perfumeriach. Otrzymywany jest w procesie tłoczenia skórek pomarańczy. Nie powinno się go stosować przed ekspozycją skóry na słońce. Doskonale sprawdzi się pielęgnacji skóry tłustej, dojrzałej i mieszanej, przetłuszczających się włosów i cellulicie.   Zastosowanie i...

    Na stanie 7,27 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 8,50 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.