Nacomi, Olej z pestek winogron, 50 ml

15,03 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej.

    Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje sprężystości skórze, przez co wygląda ona młodziej.

    Jest wyjątkowo zgodny z naturalnym sebum skóry, dzięki czemu sprawnie uzupełni braki lipidów w skórze. Koi też podrażnienia, dlatego cera problematyczna będzie za niego wdzięczna.

    Zawiera mnóstwo witaminy K i E, flawonoidy, witaminy A i B6, resweratrol, minerały i lecytynę. Nakładany w rozsądnych ilościach, świetnie się wchłania, nie zostawiając tłustego filmu. Jest praktycznie bezzapachowy. 

    Możesz go używać samodzielnie, jako krem pod oczy, krem do rąk lub w ramach kremu do twarzy lub jako dodatek podkręcający właściwości innych kosmetyków.

    Nie znajdziesz w nim żadnych dodatków. Olej znajduje się w szklanej, ciemnej butelce, która chroni go przed szkodliwym działaniem światła. 

    Pojemność: 50 ml

  • 100% Vitis Vinifera Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Manufaktura Natura

    Olej z orzechów laskowych zawiera w swoim składzie 94% nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy, linolowy i linolenowy. Dodatkowo bogaty jest w witaminy C i E, aminokwasy i minerały. Należy do tzw. „suchych” olejów, co dodatkowo podnosi jego walory. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Można go stosować na skórę...

    Na stanie 32,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
  • Manufaktura Natura

    Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych...

    Na stanie 28,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Osoby o skórze wrażliwej, źle reagującej na opalanie na słońcu i uczulonej na składniki samoopalaczy powinny spróbować tego oleju. Nakładany na ciało, oprócz karmienia skóry cennymi witaminami, nada jej złocistobrązowy kolor. Piękna, delikatna opalenizna sprawi, że skóra wygląda zdrowo i od dziś możesz się nią cieszyć nie tylko latem, ale cały rok. Olej z...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 68,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Olejek petitgrain to olejek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy w procesie destylacji z parą wodną. Ma wiele dobroczynnych właściwości dla skóry, włosów i całego organizmu. Posiada cierpko-owocowy zapach. Może być wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada działanie uspokajające i antydepresyjne. Jest olejkiem dobrze tolerowanym przez skórę....

    Na stanie 10,96 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą i...

    Na stanie 38,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.