Nacomi, Olej jojoba, 50 ml

30,07 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy.

    Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną i trądzikową.

    Przeznaczenie i zastosowanie:

    Do każdego rodzaju skóry, a w szczególności do problematycznej, mieszanej i trądzikowej. Do stosowania na całe ciało, twarz, włosy, paznokcie.


    Można używać go do masażu i pielęgnacji całego ciała, łagodzi objawy reumatyzmu. Świetnie nadaje się do pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, ponieważ działa również grzybobójczo i dzięki temu może zwalczać łupież. Należy pamiętać, by olej nakładać na włosy lub skórę głowy zawsze przed myciem głowy, na około pół godziny.

    Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:


    • świetnie wchłania się w skórę
    • wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę
    • wspomaga walkę z rozstępami
    • idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej 
    • polecany do każdego typu skóry
    • sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą
    • polecany do skóry trądzikowej 
    • stosowany przy łupieżu i poparzeniach słonecznych 
    • wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego 
    • dodany do mieszanki olei przedłuża jej ważność
    • zawiera skwalen, który chroni przed utratą wody i jest bakteriobójczy
    • w jego składzie znajdziemy palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych)

    Pojemność: 50 ml

  • 100% Simmondsia Chinensis Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 12,19 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 68,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Olejek petitgrain to olejek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy w procesie destylacji z parą wodną. Ma wiele dobroczynnych właściwości dla skóry, włosów i całego organizmu. Posiada cierpko-owocowy zapach. Może być wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada działanie uspokajające i antydepresyjne. Jest olejkiem dobrze tolerowanym przez skórę....

    Na stanie 10,96 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą i...

    Na stanie 38,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Manufaktura Natura

    Osoby o skórze wrażliwej, źle reagującej na opalanie na słońcu i uczulonej na składniki samoopalaczy powinny spróbować tego oleju. Nakładany na ciało, oprócz karmienia skóry cennymi witaminami, nada jej złocistobrązowy kolor. Piękna, delikatna opalenizna sprawi, że skóra wygląda zdrowo i od dziś możesz się nią cieszyć nie tylko latem, ale cały rok. Olej z...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Manufaktura Natura

    Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych...

    Na stanie 28,00 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 68,99 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z orzechów laskowych zawiera w swoim składzie 94% nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy, linolowy i linolenowy. Dodatkowo bogaty jest w witaminy C i E, aminokwasy i minerały. Należy do tzw. „suchych” olejów, co dodatkowo podnosi jego walory. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Można go stosować na skórę...

    Na stanie 32,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.