Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Manufaktura Natura, Olej jojoba złoty, 30 ml NOWOŚĆ

Manufaktura Natura, Olej jojoba złoty, 30 ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od wieków. 

    Olej jojoba wykazuje bardzo wszechstronne działanie, polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery. Działa regulująco na proces wydzielania sebum - w przypadku cery tłustej równoważy jego produkcję, cerze suchej daje nawilżenie i zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Poprawia jędrność oraz elastyczność skóry, przyspiesza jej regenerację jak również zabezpiecza przed utratą wody.

    Jak stosować?

    • jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona,
    • jeśli posiadasz cerę tłustą, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum; stosuj  bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,
    • wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy; sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów,
    • nakładany na czyste rzęsy wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące,
    • nakładaj na spierzchnięte usta, doskonale je nawilży,
    • używaj jako kremu do rąk,                                         
    • dodaj kilka kropel do kosmetyków jakich używasz w pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące,
    • w przypadku chorób skóry takich jak łupież i łuszczyca nałożony bezpośrednio na stan zapalny złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka,
    • stosowany w masażu bolących mięśni pomoże osobom zmagającym się z reumatyzmem,
    • olej jojoba to doskonały nośnik perfum; nanieś małą ilość oleju na miejsca, na które nanosisz perfumy, a przedłuży to ich trwałość,
    • wlej 3 łyżki oleju do ciepłej kąpieli; dzięki temu skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością,
    • kilkoma kroplami oleju wzbogać swój ulubiony krem, balsam lub olejek do ciała bezpośrednio przed użyciem,
    • dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion,
    • wykorzystaj olej do domowego manikiuru i pedikiuru – olej nawilży skórki i paznokcie,
    • zastosuj olej jako krem do stóp – zmiękczysz suchą i popękaną skórę pięt.

    Pojemność: 30 ml

  • Składniki INCI:

    Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    38,99 zł Na stanie 30,41 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 13,78 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 20,27 zł
  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 26,31 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    Na stanie 30,20 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 15,67 zł
  • Nacomi

    Owoce rokitnika to przysmak, a przy okazji świetny suplement dla... koni - pomagają im zachować piękną, błyszczącą sierść. Stąd też wzięła się rodzajowa nazwa łacińska tej rośliny - HIPPOPHAE, złożona z 2 greckich słów: hippos (koń) oraz phaos (błyszczący). :) Wiesz już, w czym może Ci pomóc olejek z rokitnika? ;) Olej ma intensywnie...

    Na stanie 19,04 zł
  • Nacomi

    Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej. Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje...

    Na stanie 15,03 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 21,00 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.