Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Manufaktura Natura, Olej z czarnego kminu, 30 ml NOWOŚĆ

Manufaktura Natura, Olej z czarnego kminu, 30 ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno drobnych, czarnych nasion. Szczególnie polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, problematycznej, alergicznej, wrażliwej, suchej. Pomaga w leczeniu niedoskonałości i podrażnień. Produkt nie powinien być stosowany u dzieci poniżej trzeciego roku życia. Olej z czarnego kminu błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu.

    Jak stosować?

    • wmasowany w skórę głowy stymuluje proces wzrostu włosów wzmacniając mieszki włosowe,
    • osobom o cerze mieszanej i tłustej zaleca się używanie zamiast kremu do twarzy; szybko się wchłania i wygładza skórę,
    • nałóż na skórę własnoręcznie wykonaną pastę łącząc miód i olej z czarnego kminu – po pół godziny skóra będzie promienna i wysoce nawilżona,
    • osoby walczące z trądzikiem wspomogą jego leczenie nakładając na twarz pastę złożoną z oleju i octu jabłkowego,
    • olej dodany do kremów, balsamów, szamponów i odżywek zadziała jako przeciwutleniacz i czynnik przeciwzapalny wzmacniając pielęgnację skóry i włosów,
    • czystym olejem wykonaj masaż obolałych pleców i zwiotczałych mięśni,
    • w masażu, szczególnie obolałych, spiętych mięśni, samodzielnie lub w połączeniu z innym olejem bazowym i olejkami eterycznymi,
    • jako faza tłuszczowa w domowych kosmetykach,
    • bezpośrednio na twarz, lub w połączeniu z ulubionym kremem lub serum,
    • jako naturalna odżywka na końce włosów,
    • sprawdzi się jako produkt pielęgnujący paznokcie i skórki,
    • olej z czarnego kminu pomaga w leczeniu uszkodzonej skóry, także przy oparzeniach słonecznych,
    • jako olejek do kąpieli, szczególnie w momencie przeziębienia (do wanny z ciepłą wodą wlej około 10 ml oleju, opcjonalnie z kilkoma kroplami olejku eukaliptusowego).

    Pojemność: 30 ml

  • Składniki INCI:

    Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Owoce rokitnika to przysmak, a przy okazji świetny suplement dla... koni - pomagają im zachować piękną, błyszczącą sierść. Stąd też wzięła się rodzajowa nazwa łacińska tej rośliny - HIPPOPHAE, złożona z 2 greckich słów: hippos (koń) oraz phaos (błyszczący). :) Wiesz już, w czym może Ci pomóc olejek z rokitnika? ;) Olej ma intensywnie...

    Na stanie 19,04 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    38,99 zł Na stanie 30,41 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    Na stanie 30,20 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    Na stanie 22,55 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 15,67 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 17,43 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    Na stanie 26,00 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.