Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Manufaktura Natura, Olej z dzikiej róży, 30 ml NOWOŚĆ

Manufaktura Natura, Olej z dzikiej róży, 30 ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, wymagającej poprawy elastyczności, zmęczonej, poszarzałej, a także z przebarwieniami. Radzi sobie w leczeniu blizn, zmian potrądzikowych i rozstępów. Dodatkowo ujędrnia, ma działanie przeciwzmarszczkowe, regeneruje i wygładza.

    Jak stosować?

    • wykorzystaj olej jako fazę tłuszczową w recepturach kosmetycznych,
    • stosuj olej jako regenerujący olejek do twarzy nakładany samodzielnie, delikatnie wklepując w wilgotną skórę, wzmocni on naczynia krwionośne i spłyci drobne zmarszczki,
    • smaruj olejem ciało zamiast balsamu; natłuści skórę pozostawiając ją głęboko nawilżoną,
    • wzbogać olejem ulubiony krem do twarzy, balsam do ciała tuż przed użyciem,
    • wykorzystaj olej jako środek niwelujący podrażnienia po depilacji; sprawdzi się także jako remedium na blizny pooparzeniowe czy rozstępy – stosowany regularnie spłyci i zmniejszy zmiany,
    • doskonale zabezpieczy skórę przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi,
    • wykorzystaj olej jako środek pielęgnujący włosy – kwasy tłuszczowe zawarte w oleju uchronią kosmyki przed utratą wilgoci i działaniem czynników zewnętrznych; wmasuj preparat w skórę głowy oraz włosy, pozostaw na 30 minut i umyj jak zwykle.

    Pojemność: 30 ml

  • Składniki INCI:

    Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Sattva

    Nasiona czarnuszki to skarbnica ponad 100 związków aktywnych wykazujących szereg właściwości. Wytłaczany z nasion olej stanowi cenny surowiec kosmetyczny. Olej ten zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów.Efektywnie wspomaga regenerację skóry, łagodzi...

    Na stanie 33,29 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 22,14 zł
  • Sattva

    Olejek rycynowy jest jednym z najczęściej używanym olejkiem w kosmetyce. Jest znany przede wszystkim ze swoich właściwości przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych oraz nawilżających i regeneracyjnych. Wspaniale wpływa także na kondycję włosów, rzęs i brwi oraz paznokci. Pojemność: 250 ml 

    Na stanie 11,10 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Nacomi

    Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej. Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje...

    Na stanie 16,73 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    Na stanie 35,06 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 15,38 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Olejek petitgrain to olejek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy w procesie destylacji z parą wodną. Ma wiele dobroczynnych właściwości dla skóry, włosów i całego organizmu. Posiada cierpko-owocowy zapach. Może być wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada działanie uspokajające i antydepresyjne. Jest olejkiem dobrze tolerowanym przez skórę....

    Na stanie 12,90 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    Na stanie 38,99 zł
  • Sattva

    Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia Sattva Ayurveda jest pobierany ze świeżego miąższu orzecha kokosowego poprzez prasowanie na zimno w bardzo higienicznych warunkach i jest on całkowicie wolny od zanieczyszczeń. Dystrybuowany jest w sposób zachowujący jego naturalny smak i aromat. Olej ten uelastycznia i odżywia włosy, skórę twarzy i ciała. Może być...

    Na stanie 46,20 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 21,28 zł
  • Sattva

    Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia Sattva Ayurveda jest pobierany ze świeżego miąższu orzecha kokosowego poprzez prasowanie na zimno w bardzo higienicznych warunkach i jest on całkowicie wolny od zanieczyszczeń. Dystrybuowany jest w sposób zachowujący jego naturalny smak i aromat. Olej ten uelastycznia i odżywia włosy, skórę twarzy i ciała. Może być...

    Na stanie 25,20 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    21,00 zł Na stanie 16,38 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 13,53 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 21,03 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.