Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Zrób sobie krem, Olejek Eukaliptusowy NATURALNY, 7 ml

9,73 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Wysyłka

  • Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie. 

     
    Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.
    Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.
    Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.
    Kolor/konsystencja: bezbarwny/rzadki
    Komponuje się z: hyzopem, lawendą, cytryną, melisą, palczatką, sosną, różą.

    Działanie i zastosowanie: Najważniejszymi składnikami aktywnymi olejku z liści eukaliptusa są: aldehyd cytronellal, cyneol, kamfen, fenchen, landren, pinen, terpineol, aldechydy - masłowy, walerianowy i kapronowy oraz alkohole – etylowy, amylowy i izoamylowy. Olejek eukaliptusowy działa silnie odkażająco. Niszczy wirusy, grzyby, bakterie, pierwotniaki i roztocza. Na olejek ten szczególnie wrażliwe są paciorkowce i gronkowce dlatego doskonale nadaje się do pielęgnacji stanów ropnych. Jest doskonałym odświeżaczem powietrza niweluje bowiem wszelkie zapachy. Mocna, głęboko penetrująca esencja bakteriobójcza i antywirusowa. Eukaliptus jest często używany w zabiegach inhalacyjnych w zapobieganiu przeziębieniu i katarowi. Skutecznie przeczyszcza kanały nosowe. Przy trądziku, łuszczycy, liszajach, grzybicach olejek eukaliptusowy najlepiej sprawdza się przy masażach z olejem bazowym np. migdałowym, winogronowym albo w kąpieli. Używany do masażu łagodzi także bóle związane z zapaleniem ścięgien, bóle mięśniowe, reumatyczne, artretyczne. W kąpieli działa pobudzająco i oczyszczająco lekko drażniąco, wywołują zaczerwienienie skóry i uczucie rozgrzania. Następuje pobudzenie krążenia krwi w mięśniach i skórze, przez co poprawia się natlenienie i odżywienie tkanek, zmniejszają się obrzęki i szybciej eliminowane są toksyny z komórek. 
    Działa odstraszająco na owady. Polecany w pielęgnacji oparzeń, ran przyspieszają bowiem regenerację uszkodzonych tkanek. Stosowany jest również w przypadkach zakażeń i obrzęków, a także przy skórze skłonnej do wyprysków i innych stanach zapalnych skóry. Jest środkiem silnie antyseptycznym, balsamicznym, dezodorującym, oczyszczającym.

    Uwagi: Nie stosować bez rozcieńczenia. Unikać nadmiernego stosowania podczas ciąży.
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą i...

    Na stanie 38,99 zł
  • Nacomi

    Aztekowie nazywali ten smakowity owoc (w Polsce występujący pod nazwą smaczliwka) "masłem Boga" - i mieli rację. Rafinowany olej avocado Nacomi pochodzi ze słonecznej Hiszpanii.  Olej zawiera w składzie aż 7 cennych dla Twojego ciała witamin: A, B, D, E, H, K, PP, a oprócz tego kwasy: linolowy, palmitynowy, stearynowy, linolenowy oraz lecytynę, sole...

    Na stanie 11,90 zł
  • Manufaktura Natura

    W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do...

    Na stanie 26,00 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 21,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz...

    Na stanie 130,00 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 73,00 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 13,78 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 17,43 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    Na stanie 30,20 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 73,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Manufaktura Natura

    Niegdyś dowódcy rzymscy rozkazali podawać wojownikom wino z dodatkiem liści ogórecznika wierząc, że doda im męskości w walce. Do dziś nie wiadomo, czy było to skuteczne. Wiemy natomiast, że współczesna medycyna wysoko ocenia właściwości zdrowotne ogórecznika, ze względu na zawartość wielu substancji korzystnie wpływających na ludzki organizm. Z owej...

    Na stanie 26,00 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.