Zrób sobie krem, Rozpuszczalny kolagen i elastyna, 15 g

9,73 zł

szt. + koszty dostawy

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Wysyłka

  • Kolagen w postaci rozpuszczalnej w wodzie - biologicznie aktywnej w mieszaninie z hydrolizatem elastyny. Wodna dyspersja naturalnych białek tkanki łącznej skóry w buforze słabego kwasu organicznego. Dzięki właściwościom błonotwórczym na powierzchni skóry tworzony jest film z kolagenu - chroniący przed niekorzystnym wpływem otoczenia. Powstała warstwa ochronna utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia, skutecznie wygładza skórę - nadaje jej aksamitny dotyk.
    INCI Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin
    Wygląd i konsystencja:
    Jednorodna, klarowna ciecz o barwie od bezbarwnej do bursztynowej.
    Zapach - słaby, charakterystyczny.
    pH wyrobu: 3,2 - 4,2
    gęstość 1.0 g/ml

    Zastosowanie:
    Kolagen i elastyna to podstawowe białka tkanki łącznej skóry. Kolagen utrzymuje odpowiednią wilgotność skóry, elastyna nadaje skórze sprężystość i elastyczność. W czasie procesu starzenia się skóry, kolagen rozpuszczalny w wodzie ulega przekształceniu w kolagen usieciowany, w wodzie nierozpuszczalny, pozbawiony zdolności wiązania wody. W ramach tego procesu skóra przestaje produkować elastynę - skóra traci swoją elastyczność, staje się sucha. Surowiec polecany dla cery suchej, zniszczonej, dojrzałej, narażonej na długotrwałe opalanie.
    Kolagen i elastyna znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywraca świeżość, gładkość i sprężystość skóry.
    Rozpuszczalny kolagen na powierzchni skóry tworzy cienką warstwę - film chroniący przed wpływem otoczenia, zabezpiecza przed nadmierną utratą wody oraz nadaje skórze aksamitny dotyk.
    W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu kolagen spełnia rolę środka łagodzącego - wzmaga proces ziarnowania oraz gojenia się ran.
     
    Zalecane zastosowanie:
    w emulsjach W/O (tłuste kremy) od 1 do 5%
    w emulsjach O/W (kremy nawilżające) od 1 do 3%
    Surowiec dodawany jest do gotowego kosmetyku, w temperaturze poniżej 34°C.
     
    Uwaga!
    Jeżeli surowiec ulegnie zżelowaniu należy go ogrzewać w temperaturze około 30°C aż nabierze płynnej konsystencji.
     
    Przykładowe receptury:

        Serum z komórkami macierzystymi i acerolą

     
    Przechowywanie
    Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce. Produkt jest surowcem naturalnym, konserwowanym minimalną ilością mieszaniny konserwującej Isothiazolinone i Germalu 115 (0.5%).
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Your Natural Side

    Olej arganowy ma silne właściwości regenerujące skórę, włosy i paznokcie. Działa przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Ma działanie wygładzające, ujędrniające. Łagodzi podrażnienia skórne i wspiera walkę z problemami skórnymi. Oczyszcza skórę i normalizuje ją.    Olej arganowy doskonale sprawdzi się do pielęgnacji:   cery dojrzałej, cery wymagającej...

    Na stanie 15,99 zł
  • Lynia

    Napięcie i nawilżenie skóry - takie efekty obserwują u siebie użytkownicy tego półproduktu, którzy wzbogacają swoje kosmetyki kolagenem w hydrolizowanej formie.  Kolagen to naturalny składnik skóry, który odpowiada za jej młody wygląd. W komórkach jest produkowany do 25. roku życia, a potem jego ilość stopniowo zanika. Skóra z wiekiem stopniowo traci...

    Na stanie 7,97 zł
  • Lynia

    Potrójny kwas hialuronowy w stężeniu 1,5% to mieszanka 3 kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej: 0,5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie o masie 1.0-1.8 MDA tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną, która zapobiega uciekaniu wody z wnętrza.  0,5% kwasu małocząsteczkowegoo masie 100 000 - 400 000 DA nawilża i zwiększa przenikanie substancji...

    Na stanie 16,05 zł
  • The Ordinary

    Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski. Skorzystaj z kwasu askorbinowego...

    Na stanie 27,78 zł
  • Fitomed

    Kwas laktobionowy to polihydrokwas (PHA), który powstaje w wyniku utleniania laktozy. W przeciwieństwie do kwasów AHA nie ma właściwości drażniących, poza tym zachowuje te same właściwości co kwasy AHA. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu. Doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej, ze skłonnością do zmian naczynkowych i...

    Na stanie 47,01 zł
  • Lynia

    Jeśli szukasz mocnego, a jednocześnie nieinwazyjnego peelingu, sięgnij po ten niepozorny biały proszek. Korund kosmetyczny (tlenek aluminium) w mikrokryształkach możesz wykorzystywać do mikrodermabrazji zarówno w gabinecie kosmetycznym, jak i u siebie w domu, jako przygotowanie skóry do innych zabiegów kosmetycznych.  W nieinwazyjny sposób usuwa martwe...

    Na stanie 10,96 zł
  • Fitomed

    Kwas mlekowy jest α-hydroksykwasem (AHA), który powstaje w wyniku fermentacji cukru przez bakterie kwasu mlekowego. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu, o specyficznym, kwaśnym zapachu. Posiada stosunkowo małe cząsteczki, co sprawia, że dobrze przenika przez warstwę rogową naskórka i działa nieco głębiej niż kwasy o większych cząsteczkach....

    Na stanie 47,01 zł
  • Fitomed

    Kwas migdałowy jest α-hydroksykwasem (AHA), który powstaje w wyniku hydrolizy wyciągu z gorzkich migdałów. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu. Jego cząsteczka jest większa od cząsteczki m.in. kwasu mlekowego lub popularnego kwasu glikolowego i działa wolniej, głównie w naskórku. Dlatego kwas migdałowy należy do bezpiecznych...

    Na stanie 47,01 zł
  • Lynia

    Kwas hialuronowy znajduje się w Twojej skórze naturalnie - dzięki niemu wygląda ona młodo, świeżo i nie posiada zmarszczek. Z wiekiem go ubywa, dlatego skóra traci wodę. Chcesz pomóc swojej cerze? Sięgnij po kwas hialuronowy Lynia o stężeniu 1%. Kwas wiąże wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz dodaje elastyczności skórze. Chroni naskórek...

    Na stanie 11,43 zł
  • Fitomed

    Skwalan z trzciny cukrowej jest niezwykle cenną substancją oleistą. Jest również pochodną skwalenu obecnego w naszej skórze i włosach. Skwalen to składnik ludzkiego sebum. Odpowiada za nawilżenie, jest emolientem. Wraz z wiekiem produkcja skwalenu maleje, więc jego poziom trzeba uzupełniać od zewnątrz. Ponieważ skwalen jest substancją nietrwałą, metodą...

    Na stanie 39,78 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.