NOWOŚĆ! Sztuczne rzęsy i kępki Ibra Zobacz ofertę

Your Natural Side

Your Natural Side, Olej abisyński

12,99 zł

/szt. brutto + koszty dostawy

  • Opis

  • Wysyłka

  • Olej abisyński jest idealny do pielęgnacji:

    • skóry suchej, wymagającej regeneracji
    • wrażliwej, alergicznej
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • podrażnionej promieniami słonecznymi lub solarium
    • zniszczonych, suchych, cienkich włosów
    • łamliwych paznokci

    Działanie:

    • nawilżające – wygładza oraz utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia skóry, tworząc na jej powierzchni ochronny film i zapobiegając procesom jej przedwczesnego starzenia się. Szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia tłustej skóry. Jest odpowiedni do pielęgnacji skóry wrażliwej, a także atopowej i alergicznej.
    • przeciwstarzeniowe – duża zawartość kwasu erukowego (ponad 50%) , chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, również tych, powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu.
    • regenerujące – dzięki zawartym enzymom, mikroelementom i kwasom tłuszczowym, olej ten wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów. Łagodzi i regeneruje skórę zniszczoną upływem czasu, podrażnioną wizytą w solarium lub opalaniem, łagodzi wszelkie podrażnienia. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.
    • ochronne – olej chroni strukturę skóry oraz włosów przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie. Wyraźnie zwiększa objętość włosów cienkich i rzadkich.

    Stosowanie

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – rozgrzej w dłoni dowolną ilość oleju, a następnie wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
    • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej abisyński również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.
    • jako odżywka do paznokci – kroplę oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie.

    Specyfikacja produktu

    • Nazwa surowca wg. INCI: Abyssinian Oil; (Olej abisyński rafinowany 100%)
    • Rejon pochodzenia: Południowa Afryka
    • Postać: płynny bezzapachowy olej
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu

    Ciekawostki

    • Olej abisyński tłoczony jest z nasion katranu abisyńskiego, jednorocznej rośliny wywodzącej się z Afryki i obszaru Morza Śródziemnego
    • Katran abisyński znany również jako modrak abisyński lub kapusta abisyńska, to wysoka rozgałęziona roślina o drobnych białych kwiatach zebranych w groniaste kwiatostany
    • Jej owoce mają postać kulistych łuszczynek koloru piaskowego, wydających 1-2 nasion koloru oliwkowego lub brunatnego
    • Olej abisyński jest powszechnie stosowany do produkcji kosmetyków kolorowych, ze względu na brak zapachu oraz ułatwianie dyspergowania pigmentów.
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier DPD
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier DHL
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      00,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów
O tym produkcie nie ma jeszcze żadnych opinii. Bądź pierwszy!
Napisz opinię
Napisz opinię
Your Natural Side, Olej abisyński

Your Natural Side

Your Natural Side, Olej abisyński

  • Ocena:

Produkty powiązane

  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Działanie: nawilżające – bogactwo kwasów tłuszczowych sprawia, że masło malina – kokos utrzymuje właściwy  stopień nawilżenia  włosów oraz warstwy  rogowej skóry, tworząc na ich powierzchni delikatny film ochronny. Polecane do skóry suchej, szorstkiej, popękanej i łuszczącej się. Idealne do masażu, również ujędrniającego przeciwstarzeniowe – nienasycone...

    Brak na stanie 25,99 zł
  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Woda pomarańczowa jest idealna do pielęgnacji: skóry dojrzałej, z oznakami starzenia o wzmożonej produkcji sebum skóry problemowej, naczynkowej wrażliwej i podrażnionej (także wokół oczu) przesuszonej, wymagającej regeneracji włosów wymagających wygładzenia  Działanie wody pomarańczowej: przeciwstarzeniowe – zawarte w hydrolacie bioflawonoidy działają...

    Brak na stanie 25,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej rycynowy jest idealny do pielęgnacji: włosów, rzęs i brwi skóry problemowej skóry głowy przy nadmiernym wypadaniu włosów twardej skóry pięt, łokci i kolan słabych, łamliwych paznokci  Działanie oleju rycynowego: regenerujące – olej ten regeneruje, odżywia i wzmacnia włosy, brwi, rzęsy oraz łamliwe, słabe paznokcie i skórki. Ponadto znacznie...

    Na stanie 12,99 zł
  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Woda z róży damasceńskiej jest idealna do pielęgnacji: skóry dojrzałej, z oznakami starzenia z przebarwieniami, naczynkowej suchej i odwodnionej wrażliwej i podrażnionej (także wokół oczu) skóry problemowej, z trądzikiem różowatym włosów wymagających wygładzenia  Działanie wody różanej: przeciwstarzeniowe – zawarte w hydrolacie bioflawonoidy działają...

    Brak na stanie 25,99 zł

Polecamy również

  • Farmona

    Formuła use & go - dzięki formie lekkiej pianki i aplikacji w sprayu użycie kremu jest wygodne, a wchłanianie natychmiastowe. Sposób użycia:  Krem rozpyl na umyte i osuszone stopy z odległości ok. 10 cm i delikatnie wmasuj w skórę. Stosuj codziennie rano i wieczorem. Przed każdym użyciem mocno wstrząśnij. Działanie: Natychmiast: likwiduje suchość i...

    Na stanie 10,99 zł
  • Nabla

    Pomadka jest bardzo mocno napigmentowana. Jej formuła jest w 100% wegańska, a dodatkowo zawiera masło Shea, które nawilża skórę i sprawia, że pomadka nie wysusza ust. 

    Na stanie 65,00 zł
  • Nacomi

    W pełni naturalny krem pod oczy, nie zawierający parabenów i sztucznych barwników. Nie perfumowany! Baza z oleju arganowego, kokosowego, oleju z pestek winogron, masła shea i witaminy E intensywnie nawilża i dba o redukcję pierwszych zmarszczek.  Pojemność: 15 ml

    Na stanie 32,99 zł
  • Fitomed

    Kiełki zbożowe mają wysoką wartość odżywczą ze względu na obecność różnych witamin i składników mineralnych. Ponadto zawierają fosfolipidy, lecytynę, fitosterole, karoteny a także fitohormony. Olej Fitomed tłoczy się na zimno z kiełków pszenicy aby nie uszkodzić cennych substancji czynnych. Obok oleju rokitnikowego olej z kiełków pszenicy ma najwyższą...

    Na stanie 20,62 zł
  • AFFECT

    Cienie foliowe dają na powiece charakterystyczny metaliczny połysk. Obecny w nich kaolin sprawia, że są one łatwe w aplikacji i zapewniają jedwabiste wykończenie. Odpowiednio dobrane proporcje surowców nadają im trwałość i sprawiają, że cienie się nie osypują. Dodatkowym atutem jest subtelny ekskluzywny zapach oraz sproszkowana masa perłowa, która chroni...

    Na stanie 14,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.
Your Natural Side
Your Natural Side, Olej abisyński