NOWOŚĆ! Ajurwedyjska pielęgnacja SATTVA Zobacz ofertę

Your Natural Side

Your Natural Side, Olej różany nierafinowany

37,99 zł

/szt. brutto + koszty dostawy

  • Opis

  • Wysyłka

  • Olej różany jest idealny do pielęgnacji:

    • skóry przesuszonej, naczynkowej
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią
    • problemowej, z przebarwieniami i bliznami
    • suchych i  zniszczonych włosów oraz paznokci

     Działanie oleju różanego:

    • przeciwstarzeniowe –  witaminy A i E oraz wysoka zawartość kwasów tłuszczowych m. in. kwasu linolowego, palmitynowego, oleinowego odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Regenerują barierę hydrolipidową naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki. Polecany do pielęgnacji skóry z rozstępami.
    • regenerujące i rozjaśniające – duża zawartość witaminy C, olej różany wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (także pooperacyjne), zmniejsza widoczność piegów. Uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Wyrównuje koloryt cery. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.
    • przeciwzapalne –  silne przeciwutleniacze, zawarte w oleju różanym, m. in. flawonoidy, działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie, dodatkowo chroniąc ją przed przebarwieniami. Polecany do pielęgnacji cery problemowej: trądzikowej, z egzemą, łuszczycą i bardzo przesuszonej. Dzięki zawartości tretynoiny zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych. Tretynoina (kwas retinowy) ma również zastosowanie w leczeniu łysienia plackowatego.
    • kojące – olej różany łagodzi podrażnienia skóry wywołane promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk.
    • nawilżające –  zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe ( powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Olej różany bardzo dobrze natłuszcza skórę nawet najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną.

     Stosowanie oleju różanego:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z pestek dyni z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
    • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej różany również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.
    • jako odżywka do paznokci – kroplę oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie.

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil; (Olej różany nierafinowany 100%)
    • Kraj pochodzenia: Chile
    • Postać: płynny olej o zapachu charakterystycznym dla owoców dzikiej róży
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu
    • Posiada certyfikat Soil Association Organic
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      13,90 zł (brutto)
    • Kurier DPD
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier DHL
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      00,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów
O tym produkcie nie ma jeszcze żadnych opinii. Bądź pierwszy!
Napisz opinię
Napisz opinię

  • Ocena:

Produkty powiązane

  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Skwalan często mylony jest ze skwalenem, pozyskiwanym z rekina, tymczasem jest jego roślinną formą, pozyskiwaną z oliwy z oliwek. Co ciekawe, skwalan jest również składnikiem sebum. Serum Skwalan YNS uszczelnia płaszcz lipidowy, nawilża, odbudowuje i wygładza. Szybko się wchłania, dlatego świetnie nadaje się pod makijaż - możesz go używać nie tylko na noc...

    Brak na stanie 29,99 zł
  • Your Natural Side

    Czy wiesz, że sok z granatu to jeden z najlepszych "produktów eksportowych" Gruzji? Owoc dzięki wysokiej zawartości witaminy C wspiera odporność i poprawia kondycję skóry.  Poza sokiem, możesz też postawić na olej z tego owocu. Olej z pestek granatu Your Natural Side zadziała jak nawilżający i wzmacniający krem przeciwzmarszczkowy.  Olej szczególnie...

    Na stanie 34,99 zł
  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Działanie: ujędrniające – zawartość kofeiny przyspiesza odpływ limfy z tkanek, pobudza naturalne procesy spalania tkanki tłuszczowej, co prowadzi do rozbijania komórek tłuszczowych i usprawnia metabolizm komórkowy, dzięki czemu masło zielona kawa – kokos wykazuje niezwykle silne właściwości uelastyczniające i ujędrniające skórę zwiotczałą, jak również...

    Brak na stanie 33,99 zł
  • Oczekiwanie na dostawę
    Deleted
    Add again
    Your Natural Side

    Chorwacka wyspa Hvar i francuska Prowansja - co łączy te dwa miejsca, poza tym, że są idealne na wakacje? Jeden fioletowy kwiatuszek - lawenda. Największe uprawy lawendy w Europie znajdziesz właśnie tam.  Z kwiatów tych niepozornych krzaczków powstaje woda o niezwykłych właściwościach. Woda lawendowa Your Natural Side ma wiele zastosowań. Woda odkaża i...

    Brak na stanie 12,99 zł

Polecamy również

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.
Your Natural Side
Your Natural Side, Olej różany nierafinowany