Your Natural Side, Olej monoi & kokos, 100 ml

Your Natural Side, Olej monoi, 100 ml

Your Natural Side

Nowość

Olej monoi to delikatny olej o pięknym zapachu. Doskonale chroni przed działaniem słońca, wiatru i chłodu. Może być stosowany do masażu – nadaje poślizg, a przy tym wygładza i zmiękcza skórę. Ma właściwości antygrzybiczne i przeciwzapalne, może być stosowany przy problemach skórnych m.in. łojotoku i trądziku.

Więcej szczegółów

26,99 zł

Olej monoi jest idealny do pielęgnacji:

  • skóry suchej, odwodnionej
  • wrażliwej, podrażnionej
  • skóry problemowej
  • popękanej, zniszczonej promieniami słonecznymi
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • skóry głowy, trudno rozczesujących się włosów, paznokci

 Działanie oleju monoi:

  • nawilżające – dzięki zawartości ekstraktu z gardenii tahitańskiej, olej ten wykazuje znacznie mocniejsze właściwości nawadniające wierzchniej warstwy naskórka oraz włosów, niż sam olej kokosowy. Ponadto reguluje gospodarkę wodno – elektrolitową oraz hamują utratę wody transepidermalnej . Polecany do skóry suchej, szorstkiej, popękanej i łuszczącej się.
  • odżywcze – zawarte w oleju monoi witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, a także potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk odżywiają, wzmacniają i wygładzają skórę oraz włosy. Dodatkowo olej ten nadaje włosom zdrowy połysk, zapobiega elektryzowaniu się i ułatwia ich rozczesywanie.
  • przeciwzapalne – dzięki zawartości kwasu laurynowego w oleju kokosowym oraz oczyszczających właściwości kwiatów tiare, olej monoi działa silnie antybakteryjnie i przeciwgrzybicznie, przyspiesza gojenie ran i łagodzi ugryzienia owadów. Polecany do pielęgnacji skóry tłustej, problematycznej i mieszanej. Stosowany na skórę głowy, skutecznie zwalcza łupież oraz swędzenie głowy. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu. Stosowany jest również przy leczeniu jęczmienia na oku.
  • ochronne – olej ten bardzo łatwo wnika w najgłębsze warstwy skóry i włosów, zapewniając im ochronę przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi, polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, atopowej i bardzo delikatnej. Jest bezpieczny również dla dzieci.
  • kojące – działa chłodząco i łagodząco na skórę podrażnioną i zniszczoną promieniami słonecznymi, goleniem, depilacją oraz wskutek podrażniających zabiegów fryzjerskich (skóra głowy). Pomaga zwalczyć swędzenie skóry oraz zaczerwienienia.
  • przeciwstarzeniowe – dzięki zawartości kwasów tłuszczowych (kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy) oraz witaminy E regularne stosowanie oleju monoi, podobnie jak oleju kokosowego, poprawia wygląd skóry poprzez jej uelastycznienie i nawilżenie, a także pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry.

 Stosowanie oleju monoi:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową, kwasem hialuronowym w żelu lub innym olejem – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej monoi z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
  • jako emolient – w kremach stabilizuje emulsje.
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc. Możesz mieszać olej monoi z innymi olejami np. olejem ze słodkich migdałów lub olejem jojoba.
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej monoi również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.
  • jako odżywka do paznokci – kroplę oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie.
  • zamiast perfum – zastosuj olej monoi na skórę lub włosy w jeden z wyżej wymienionych sposobów, a delikatna nuta zapachowa kwiatów tiare będzie Ci towarzyszyć przez cały dzień.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract
  • Kraj pochodzenia: Tahiti
  • Postać: konsystencja lekkiego masełka o delikatnym zapachu kwiatów tiare
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – zamienia się w twardą masę tłuszczową
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Napisz opinie

Your Natural Side, Olej monoi, 100 ml

Your Natural Side, Olej monoi, 100 ml

Olej monoi to delikatny olej o pięknym zapachu. Doskonale chroni przed działaniem słońca, wiatru i chłodu. Może być stosowany do masażu – nadaje poślizg, a przy tym wygładza i zmiękcza skórę. Ma właściwości antygrzybiczne i przeciwzapalne, może być stosowany przy problemach skórnych m.in. łojotoku i trądziku.

Napisz opinie