Spis treści
Zima sprzyja odkrywaniu nowych pysznych smaków! Tym razem szybki, azjatycki makaron z sosem na bazie masła orzechowego i chili
1 porcja
- 1 azjatycka zupka instant
- 1 płaska łyżka masła orzechowego Orzechownia
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka miodu lub innego słodzika
- 1 łyżka ulubionego sosu chili
- 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny
- kilka plasterków gotowanej cukinii
- sezam i szczypiorek do dekoracji
W misce połączyć masło orzechowe z sosem sojowym, słodzikiem, sosem chili i octem. Następnie dodać 1/2 saszetki z zupki instant. W garnku zagotować wodę. Dodać makaron i gotować do miękkości. Około 1 minuty. Następnie przełożyć makaron do miski. Dodać 3 łyżki wody z gotowania makaronu i wymieszać. Dodać cukinię i przełożyć na talerz. Udekorować sezamem i szczypiorkiem.