Przepis na szybki azjatycki makaron z sosem na bazie masła orzechowego i chili

makaron z sosem z maslem orzechowym i chili
Lifestyle, Ogólne
Spis treści

Zima sprzyja odkrywaniu nowych pysznych smaków! Tym razem szybki, azjatycki makaron z sosem na bazie masła orzechowego i chili

1 porcja

  • 1 azjatycka zupka instant
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu lub innego słodzika
  • 1 łyżka ulubionego sosu chili
  • 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny
  • kilka plasterków gotowanej cukinii
  • sezam i szczypiorek do dekoracji

W misce połączyć masło orzechowe z sosem sojowym, słodzikiem, sosem chili i octem. Następnie dodać 1/2 saszetki z zupki instant. W garnku zagotować wodę. Dodać makaron i gotować do miękkości. Około 1 minuty. Następnie przełożyć makaron do miski. Dodać 3 łyżki wody z gotowania makaronu i wymieszać. Dodać cukinię i przełożyć na talerz. Udekorować sezamem i szczypiorkiem. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

two × 5 =