Kategorie

Półprodukty kosmetyczne - oleje

W ofercie Drogerii Pigment możesz znaleźć nie tylko bardzo duży wybór rozmaitych kosmetyków, ale także półprodukty kosmetyczne: oleje, masła, kwasy itp. Można je stosować jako samodzielne kosmetyki, łączyć je z używanymi kremami lub balsamami do ciała albo stworzyć na ich bazie własne kosmetyki. Nasz asortyment składa się z ogromnej ilości olejów pozyskiwanych zarówno z rodzimych roślin, takich jak len, konopie czy pestki dyni, jak i z roślin egzotycznych, takich jak awokado, jojoba, babassu i inne. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami – na pewno znajdziesz dla siebie idealny kosmetyk, który pomoże wzbogacić codzienną pielęgnację.

55 produktów
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą i...

    Na stanie 38,99 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 68,99 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej. Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje...

    Na stanie 15,03 zł
  • Nacomi

    Aztekowie nazywali ten smakowity owoc (w Polsce występujący pod nazwą smaczliwka) "masłem Boga" - i mieli rację. Rafinowany olej avocado Nacomi pochodzi ze słonecznej Hiszpanii.  Olej zawiera w składzie aż 7 cennych dla Twojego ciała witamin: A, B, D, E, H, K, PP, a oprócz tego kwasy: linolowy, palmitynowy, stearynowy, linolenowy oraz lecytynę, sole...

    Na stanie 11,90 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Manufaktura Natura

    W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Niegdyś dowódcy rzymscy rozkazali podawać wojownikom wino z dodatkiem liści ogórecznika wierząc, że doda im męskości w walce. Do dziś nie wiadomo, czy było to skuteczne. Wiemy natomiast, że współczesna medycyna wysoko ocenia właściwości zdrowotne ogórecznika, ze względu na zawartość wielu substancji korzystnie wpływających na ludzki organizm. Z owej...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    Na stanie 22,55 zł
  • Manufaktura Natura

    Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych...

    Na stanie 28,00 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 15,67 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 17,43 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 9,73 zł
  • Manufaktura Natura

    Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 30,07 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z krokosza barwierskiego polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, chroni przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników, nawilża, poprawia elastyczność skóry i pomaga regulować wydzielanie sebum. Jak stosować? jako czysty olejek do ciała lub dodatek do kosmetyków takich jak kremy, balsamy i emulsje,...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Osoby o skórze wrażliwej, źle reagującej na opalanie na słońcu i uczulonej na składniki samoopalaczy powinny spróbować tego oleju. Nakładany na ciało, oprócz karmienia skóry cennymi witaminami, nada jej złocistobrązowy kolor. Piękna, delikatna opalenizna sprawi, że skóra wygląda zdrowo i od dziś możesz się nią cieszyć nie tylko latem, ale cały rok. Olej z...

    Na stanie 26,00 zł

Czym są oleje kosmetyczne?

Półprodukty kosmetyczne, czyli oleje, to składniki niezbędne w trakcie przygotowywania własnych kompozycji kosmetycznych. W Drogerii Pigment znajdziesz ich duży wybór. Oleje, w przeciwieństwie do maseł, mają konsystencję płynną niezależnie od temperatury. Pozyskuje się je z różnych części roślin, nie tylko oleistych. Możesz więc kupić oleje wyciskane z nasion, owoców, pestek, a nawet kiełków różnych roślin. Oleje są tłoczone na zimno lub na gorąco, w ten sposób pozyskuje się z roślin najbardziej wartościowe składniki przydatne w pielęgnacji. Warto zwrócić uwagę, że oleje mogą być rafinowane, czyli oczyszczone, lub nierafinowane, czyli w wersji, jaka powstała w trakcie tłoczenia, bez żadnej obróbki. Jeżeli zależy Ci na możliwości długiego przechowywania oleju, to wybierz wersję rafinowaną.

Co znajdziesz w oleju kosmetycznym?

Półprodukty kosmetyczne takie jak oleje dodawane są do kremów, balsamów czy innych preparatów pielęgnacyjnych ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Oleje to prawdziwa skarbnica wartościowych kwasów tłuszczowych niezbędnych do pielęgnacji skóry zarówno twarzy, jak i całego ciała. Nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, wpływają pozytywnie na gospodarkę lipidową skóry, poprawiając w widoczny sposób jej stan. Zawarte w olejach kosmetycznych witaminy i składniki mineralne odżywiają, nawilżają i ujędrniają skórę właściwie od pierwszego użycia. W naszej drogerii internetowej znajdziesz półprodukty kosmetyczne w postaci olejów dopasowanych do potrzeb skóry w różnym wieku i o różnej kondycji.

Wyjątkowe działanie olejów kosmetycznych

Oleje kosmetyczne to półprodukty, które świetnie uzupełnią codzienną pielęgnację skóry. Możesz stosować je samodzielnie lub łączyć z innymi składnikami, tworząc w ten sposób kosmetyk dopasowany idealnie do potrzeb Twojej skóry. Do najważniejszych zalet olejów bez wątpienia należy umiejętność przywracania równowagi kwasowo-wodno-lipidowej, czyli ograniczają utratę wody przez skórę i poprawiają jej nawilżenie. Regenerują barierę naskórkową uszkodzoną na przykład działaniem promieni słonecznych lub wolnych rodników. Większość olejów jest bardzo dobrze tolerowana przez skórę, a z racji tego, że kwas linolowy jest naturalnym składnikiem sebum, nie zatyka porów. Oleje mogą więc uregulować poziom wydzielania sebum i zmniejszyć ilość zaskórników. Regularne stosowanie olejów kosmetycznych przyczyni się do poprawy kondycji skóry, spowalniając między innymi proces pojawiania się zmarszczek.

Poznaj nasze niezwykłe oleje kosmetyczne

Jeżeli klasyczne drogeryjne kosmetyki nie do końca spełniają Twoje oczekiwania pielęgnacyjne, to warto zwrócić uwagę na naszą ofertę. Półprodukty kosmetyczne takie jak oleje będą doskonałym uzupełnieniem pielęgnacji. W Drogerii Pigment znajdziesz bardzo duży wybór olejów kosmetycznych najwyższej jakości. Do najczęściej wybieranych należą olej jojoba, arganowy czy konopny. Jednak to tylko niewielki wycinek naszego asortymentu. W zależności od tego, z jakimi problemami boryka się Twoja skóra, możesz zdecydować się na zakup oleju tłoczonego z pestek na przykład śliwek, malin czy truskawek. Oferujemy oleje z czarnego kminu, czarnuszki oraz pestek dyni, a także egzotyczne oleje macadamia, z opuncji i z nasion bawełny.