Kategorie

Oleje z pestek winogron do twarzy

Oleje do twarzy to doskonały sposób na wzbogacenie codziennej pielęgnacji o naturalne formuły zawierające mnóstwo cennych substancji aktywnych. Co więcej, są one produktami o szerokim zastosowaniu, dzięki czemu mogą być używane do demakijażu, jako serum czy w celu stworzenia warstwy okluzyjnej po zakończeniu wieczornej rutyny. Właśnie dlatego w Drogerii Pigment przygotowaliśmy dla Ciebie bogaty wybór naturalnych propozycji, wśród których czeka między innymi olej z pestek winogron do twarzy. Jego skład i właściwości sprawiają, że jest polecany do różnych typów cer, które potrzebują ochrony przed stresem oksydacyjnym czy złagodzenia podrażnień. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszym aktualnym asortymentem!

2 produktów
Dostępność
Producent
  • Nacomi

    Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej. Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje...

    Na stanie 15,03 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł

Olej z pestek winogron do twarzy – za co go kochamy?

Dlaczego warto zafundować sobie olej z winogron do twarzy? Jak się okazuje – naturalna formuła, która jeszcze do niedawna była stosowana wyłącznie w kuchni, sprawdzi się równie doskonale w pielęgnacji Twojej skóry. Znajdziesz w niej wiele cennych substancji, w tym między innymi kwasy omega-3 i omega-6. Dodatkowo zawiera antyoksydanty, na przykład witaminę młodości (witaminę E). A jak działa olej z pestek winogron do twarzy? Produkt ma przede wszystkim właściwości natłuszczające oraz chroni skórę przed utratą wody. Dodatkowo wzmacnia jej naturalną warstwę lipidową, a do tego jest cennym pomocnikiem w walce ze zmarszczkami i starzeniem się cery. Z pomocą oleju z winogron możesz również załagodzić nieprzyjemne swędzenie czy podrażnienia.

Czy olej z winogron do twarzy jest odpowiedni dla Twojej skóry?

Co istotne, olej z pestek winogron do twarzy nie jest komedogenny. Oznacza to, że nie ma tendencji do zatykania porów. Dodatkowo jego skład wykazuje dość dużą zgodność z tym, którym może pochwalić się nieustannie produkowane przez Twoją skórę sebum. W efekcie naturalna formuła może być bez obaw stosowana przez osoby z cerą tłustą, mieszaną i trądzikową. Równie doskonale poradzi sobie w pielęgnacji skóry dojrzałej, która potrzebuje pomocy w walce ze zmarszczkami i wolnymi rodnikami, oraz wrażliwej i suchej. Dzięki temu, że olej z winogron do twarzy zapobiega utracie wody, może być także używany przez osoby z cerą widocznie odwodnioną.

Jak używać oleju z pestek winogron do twarzy?

Olej z winogron może być stosowany do demakijażu i oczyszczania twarzy. Jak go wykorzystać w takim wydaniu? Strzałem w dziesiątkę będzie popularna metoda OCM, czyli Oil Cleansing Method, w której dzielisz wieczorne mycie skóry na dwa etapy – pierwszym z nich jest olej, a drugim żel, pianka czy emulsja. Równie doskonałym pomysłem będzie dodawanie formuły do ulubionego kremu lub stosowanie jej zamiast serum. Możesz też wykorzystać go do "domknięcia" wieczornej pielęgnacji, aplikując i wklepując kilka kropel na samym końcu swojej rutyny. Równie doskonałym dodatkiem do pielęgnacji są inne oleje dostępne w naszej aktualnej ofercie, na przykład: