Your Natural Side, Olej rycynowy nierafinowany, nakrętka, 100 ml

(1 opinie)

Cena aktualna: 22,99 zł

szt. + koszty dostawy

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olej rycynowy jest idealny do pielęgnacji:

    • włosów, rzęs i brwi
    • skóry problemowej
    • skóry głowy przy nadmiernym wypadaniu włosów
    • twardej skóry pięt, łokci i kolan
    • słabych, łamliwych paznokci

     

     Działanie oleju rycynowego:

    • regenerujące – olej ten regeneruje, odżywia i wzmacnia włosy, brwi, rzęsy oraz łamliwe, słabe paznokcie i skórki. Ponadto znacznie przyspiesza ich wzrost. Stosowany na włosy, brwi lub rzęsy przyciemnia je, zagęszcza i nabłyszcza. Wcierany w skórę głowy, zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost tzw. „baby hair”.
    • zmiękczające – ze względu na silne właściwości zmiękczające, olej ten polecany jest do pielęgnacji twardych, suchych pięt, łokci i kolan.
    • oczyszczające – olej rycynowy świetnie oczyszcza naszą skórę, dzięki jego dużej zdolności wyłapywania brudu i bakterii oraz powinowactwa do ludzkiego sebum. Dzieje się to wedle zasady: tłuszcz rozpuszczaj tłuszczem. Stosowany jest w metodzie OCM (Oil Cleansing Method), która nie narusza płaszcza lipidowego skóry. Polecany jest do pielęgnacji skóry problemowej. Można go również stosować punktowo na zmiany trądzikowe, w celu przyspieszenia ich gojenia.

     

     Stosowanie oleju rycynowego:

    • preparat zmiękczający twardą skórę – kilka kropli oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej rycynowy również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt. W tym celu przed snem zmieszaj olej rycynowy np. z masłem shea i wmasuj w skórę pięt, a następnie załóż bawełniane skarpetki. Możesz również dodatkowo owinąć stopy folią.
    • odżywka do brwi i rzęs – nałóż olejek rycynowy na rzęsy lub brwi np. za pomocą czystej szczoteczki po zużytym tuszu do rzęs.
    • preparat przeciw wypadaniu włosów – wetrzyj w skórę głowy 2 łyżki oleju minimum 20 minut przed umyciem, a następnie zmyj olej szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • regenerująca maska na włosy – nałóż olej na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc. Możesz zmieszać olej rycynowy z innym olejem bazowym np. ze słodkich migdałów, ryżowym, jojoba, w celu ułatwienia aplikacji na włosy.
    • preparat punktowy – nałóż kroplę olejku na patyczek kosmetyczny, a następnie przetrzyj nim miejsca zmian trądzikowych, po wcześniejszym oczyszczeniu twarzy.
    • jako preparat do oczyszczania twarzy (OCM) – aby stworzyć mieszankę potrzebną do OCM wybierz olej bazowy odpowiedni do Twojego typu skóry.  Następnie dodaj olej rycynowy. Mieszankę możesz wzbogacić dodając dowolny olej poprawiający kondycję skóry.

     

    Wybór oleju bazowego:
    Jeśli posiadasz cerę suchą, dojrzałą i wrażliwą jako olej bazowy zastosuj jeden z wymienionych: olej migdałowy, z pestek winogron, z awokado, arganowy, lub z dzikiej róży. Dla cery normalnej dobrze sprawdzą się oleje: z dzikiej róży, awokado, migdałowy oraz jojoba. Przy cerze tłustej możesz wybrać oleje: jojoba, lniany, z pestek dyni, konopny albo ryżowy. Dla cery z trądzikiem najlepszy będzie olej lniany lub z czarnuszki oraz olej tamanu jako dodatek.
    Według zasady: im bardziej tłustą masz cerę tym więcej oleju rycynowego powinieneś użyć, proponowane proporcje mieszanki są następujące:

    • Skóra sucha: 10% oleju rycynowego i 90% oleju bazowego
    • Skóra normalna i mieszana: 20% oleju rycynowego i 80% oleju bazowego
    • Skóra tłusta: 30% oleju rycynowego i 70% oleju bazowego
  • Ricinus communis seed oil; (Olej rycynowy nierafinowany 100%)

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      11,99 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,99 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      13,99 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      8,99 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      12,99 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,99 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      18,99 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      2,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

2018-07-05
OCENA

OPINIA

Emi


Najlepszy do rzęs :) !! Polecam

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 25,00 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 21,03 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 25,00 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 21,28 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 33,46 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    Na stanie 24,11 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 17,34 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 13,53 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 20,07 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    Na stanie 38,99 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 79,00 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 79,00 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 22,14 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.