Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Nacomi, Olej macadamia, 50 ml

Cena aktualna: 17,43 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami.

    Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie występuje w naszej skórze i dzięki temu działa skutecznie jako przeciwutleniacz. Zawiera też witaminy (A, B, E), składniki mineralne, skwalen, lecytynę i fenole.

    Przeznaczenie i sposób użycia:

    Do skóry z oznakami cellulitu, suchej, zwiotczałej. Działa łagodząco po kąpielach słonecznych. Można go używać do pielęgnacji skóry twarzy, ciała, włosów i paznokci.


    Olej Macadamia może stosować cała nasza rodzina niezależnie od wieku. Jest delikatny, możemy wklepywać go w twarz, całe ciało, a także wcierać w końcówki włosów. Można wmasowywać go w ciało podczas kąpieli słonecznych, dzięki czemu nasza skóra nabierze ładnego kolorytu. Zastosowany po przedawkowaniu opalania, złagodzi podrażnienia i ukoi wysuszoną skórę.


    Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:


    • działa ochronnie na włosy
    • poprawia elastyczność skóry
    • doskonale łagodzi podrażnienia po opalaniu, utrwala opaleniznę, a użyty w trakcie opalania nadaje skórze ładny orzechowy odcień
    • świetnie nawilża i odżywia skórę 
    • regeneruje zniszczone, zmęczone i przesuszone włosy 
    • idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek i masek
    • świetny do masażu relaksującego, leczniczego lub modelującego sylwetkę
    • polecany do stosowania samodzielnego na zwilżoną skórę twarzy
    • właściwości oleju macadamia pomagają zwalczać krostki, blizny i przebarwienia
    • rewelacyjnie regeneruje wyschnięte dłonie, jednocześnie pielęgnując skórki 
    • dzięki temu, że szybko się wchłania, jest bardzo wdzięczny w celu nawilżania skóry całego ciała
    • likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia 
    • świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej i starzejącej się 
    • nadaje skórze sprężystość i działa przeciwzmarszczkowo 
    • Olej makadamia mogą stosować również dzieci i niemowlęta
    • wspomaga również walkę z cellulitem i rozstępami, także w czasie ciąży

    Pojemność: 50 ml

  • 100% Macadamia Ternifolia Seed Oil.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Niegdyś dowódcy rzymscy rozkazali podawać wojownikom wino z dodatkiem liści ogórecznika wierząc, że doda im męskości w walce. Do dziś nie wiadomo, czy było to skuteczne. Wiemy natomiast, że współczesna medycyna wysoko ocenia właściwości zdrowotne ogórecznika, ze względu na zawartość wielu substancji korzystnie wpływających na ludzki organizm. Z owej...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z orzechów laskowych zawiera w swoim składzie 94% nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy, linolowy i linolenowy. Dodatkowo bogaty jest w witaminy C i E, aminokwasy i minerały. Należy do tzw. „suchych” olejów, co dodatkowo podnosi jego walory. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Można go stosować na skórę...

    Na stanie 32,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Osoby o skórze wrażliwej, źle reagującej na opalanie na słońcu i uczulonej na składniki samoopalaczy powinny spróbować tego oleju. Nakładany na ciało, oprócz karmienia skóry cennymi witaminami, nada jej złocistobrązowy kolor. Piękna, delikatna opalenizna sprawi, że skóra wygląda zdrowo i od dziś możesz się nią cieszyć nie tylko latem, ale cały rok. Olej z...

    Na stanie 26,00 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    38,99 zł Na stanie 30,41 zł
  • Manufaktura Natura

    Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych...

    Na stanie 28,00 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Olejek petitgrain to olejek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy w procesie destylacji z parą wodną. Ma wiele dobroczynnych właściwości dla skóry, włosów i całego organizmu. Posiada cierpko-owocowy zapach. Może być wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada działanie uspokajające i antydepresyjne. Jest olejkiem dobrze tolerowanym przez skórę....

    Na stanie 12,90 zł
  • Manufaktura Natura

    Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z krokosza barwierskiego polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, chroni przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników, nawilża, poprawia elastyczność skóry i pomaga regulować wydzielanie sebum. Jak stosować? jako czysty olejek do ciała lub dodatek do kosmetyków takich jak kremy, balsamy i emulsje,...

    Na stanie 26,00 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 73,00 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.