The Ordinary, 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil, Organiczny zimnotłoczony olej arganowy, 30ml

32,95 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski.

    Olej olejowi nierówny. Jeśli zależy Ci na optymalnym nawilżeniu, sięgnij po wysokiej jakości, zimnotłoczony i organiczny olej arganowy The Ordinary. 

    Dzięki metodzie pozyskiwania na zimno, olej zachowuje wszelkie właściwości oraz składniki, w tym kwasy tłuszczowe (oleinowy i linolowy), witaminy, fenole i karoteny. Główna zawartość kwasów tłuszczowych w oleju arganowym składa się z kwasu oleinowego i kwasu linolowego.

    Olej pomaga zachować zdrową skórę i zmniejsza jej przesuszanie oraz łuszczenie się. Sucha i odwodniona skóra łatwo i szybko odczuje jego zalety. Dodaje też połysku i wzmacnia włosy. 

    Jego specyficzny, w 100% naturalny orzechowy zapach wynika z faktu, że jest nierafinowany (nieoczyszczony). Olej rafinowany oferuje znacznie mniej korzyści pielęgnacyjnych.

    WSKAZÓWKA DLA ALERGIKÓW:

    Od 1 maja 2017 r. olej może zawierać niewielkie ilości orzechów arganowych i nasion. Specyfikacja oleju pozostaje praktycznie identyczna, a zmiany nie wpływają na same właściwości produktu. Jeśli masz alergię na orzechy, pamiętaj, że ten produkt może zawierać ich śladowe ilości.

    JAK GO STOSOWAĆ?

    Nałóż kilka kropli raz dziennie lub w razie potrzeby. Jeśli wystąpi podrażnienie, zaprzestań używania i skonsultuj się z lekarzem. Używaj tylko na niepodrażnionej skórze bez ran. Przed pierwszym użyciem wykonaj test - nałóż olej na niewielki fragment skóry na górnym przedramieniu. Trzymaj poza zasięgiem dzieci.

    Produkt wegański i cruelty-free, znajduje się w szklanym opakowaniu chroniącym olej przed promieniowaniem UV.

    W zależności od serii nakrętka pipety może być krzywo umiejscowiona, a niewielka ilość produktu osadzona na szyjce opakowania. Jest to kosmetyk pełnowartościowy i nie wpływa to na jego jakość.

  • Argania Spinosa Kernel Oil.

    UWAGA!

    W związku z ciągłą pracą nad innowacjami, receptury preparatów The Ordinary od czasu do czasu mogą różnić się w zależności od czasu zakupu i miejsca zakupu. 

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 11,02 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    Na stanie 24,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej z pestek dyni  - Olej zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten. Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie...

    Na stanie 15,18 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Etja

    Zawiera znaczne ilości nienasycony kwasów tłuszczowych, fitosterole, karoteny oraz witaminę E. Fitosterole działają przeciwzapalnie, regenerująco oraz łagodzą podrażnienia, przyśpieszają gojenie naskórka. Doskonale ujędrnia skórę, rozbija tkankę tłuszczową stymulując proces lipolizy oraz pomaga pozbyć się cellulitu. Dzięki bogactwu kofeiny i kwasów...

    Na stanie 26,91 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    Na stanie 20,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej ze słodkich migdałów - Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale...

    Na stanie 12,49 zł
  • Nature Queen

    Olejek rycynowy wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem.Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą,...

    Na stanie 20,70 zł
  • Etja

    Etja, Olej z nasion malin - Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu...

    Na stanie 27,87 zł
  • Etja

    Etja, Olej awokado - Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości...

    Na stanie 15,38 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Etja

    Etja, Olej neem z miodoli indyjskiej - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej (stosowany w wielu preparatach ajurwedy). Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem,...

    Na stanie 12,38 zł
  • Etja

    Etja, Olej z czarnej porzeczki - Olej zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Oleju z nasion czarnej porzeczki  zawiera kwas GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaje się jako dodatek do produktów dla dzieci i dla osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry...

    Na stanie 21,91 zł
  • Etja

    Etja, Olej inca inchi - Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z orzechów rośliny Sacha Inchi rosnącej w Peru. Bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E, uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy...

    Na stanie 26,91 zł
  • Alkmie

    Bioaktywny olejek o cudownie lekkiej konsystencji. Bardzo dobrze się wchłania, tworząc na skórze efekt tzw. suchego oleju. Zawiera niezwykle cenny składnik – olej Kahai, który wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe. Posiada on trzy razy więcej naturalnego retinolu niż olej różany i o 50% więcej witaminy E oraz kwasu linolowego niż olej arganowy....

    Na stanie 129,00 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.