Your Natural Side, Olej z pestek winogron, rafinowany, nakrętka, 100 ml PROMOCJA

Your Natural Side, Olej z pestek winogron, rafinowany, nakrętka, 100 ml

Cena regularna: 20,19 zł

Cena aktualna: 15,14 zł

Najniższa cena z 30 dni: 14,99 zł
szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 14.07.2024



  • Opis
  • Wysyłka

  • Olej z pestek winogron jest idealny do pielęgnacji:

    • cery dojrzałej z oznakami starzenia
    • wymagającej dogłębnego nawilżenia
    • skóry problemowej
    • wrażliwej, naczynkowej
    • suchych i zniszczonych włosów

     Działanie oleju z pestek winogron:

    • przeciwstarzeniowe –  dzięki zawartości kwasu linolowego, witaminy E, a także flawonoidów i resweratrolu, olej ten regeneruje barierę hydrolipidową naskórka oraz pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki.
    • nawilżające –  zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Delikatnie natłuszcza skórę. Pomimo to jest odpowiedni do pielęgnacji skóry tłustej.
    • przeciwzapalne –  działa przeciwzapalnie i tonująco, dlatego też polecany jest osobom z problemami skórnymi. Niweluje zmiany i podrażnienia trądzikowe. Zapobiega powstawaniu zaskórników i zmniejsza widoczność porów.
    • odżywcze – zawartość witamin A, E, K i D wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje i odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Sprawia, że włosy pięknie się błyszczą i łatwiej rozczesują.

     Stosowanie oleju z pestek winogron:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – niewielką ilość oleju rozgrzej w dłoniach i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
    • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej z pestek winogron również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Vitis Vinifera ( Seed Oil; (Olej z pestek winogron rafinowany 100%)
    • Kraj pochodzenia: Francja
    • Postać: płynny bezzapachowy olej
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      12,53 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      12,18 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      14,39 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      11,44 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      13,65 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      18,07 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      19,98 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      2,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    Na stanie 39,19 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    13,73 zł Na stanie 10,30 zł
  • Nacomi

    Olej Avocado to w 100% naturalny rafinowany olej. Pochodzi z Hiszpanii i z powodu rafinacji nie posiada zapachu. W składzie oleju z avocado znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP. Idealny dla skóry suchej i posiadającej...

    17,67 zł Na stanie 13,25 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    15,21 zł Na stanie 11,41 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 19,14 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 14,84 zł
  • Sattva

    Nasiona czarnuszki to skarbnica ponad 100 związków aktywnych wykazujących szereg właściwości. Wytłaczany z nasion olej stanowi cenny surowiec kosmetyczny. Olej ten zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów.Efektywnie wspomaga regenerację skóry, łagodzi...

    Na stanie 33,46 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.