Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Nacomi, Aktywator do glinek i masek sypkich, 250ml

Cena aktualna: 20,91 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Jako kosmetyki naturalne, glinki i sypkie maseczki zawierają mnóstwo dobroczynnych substancji. Aktywator wzmacnia działanie glinek oraz masek sypkich transportując ich cenne składniki w głąb skóry. Zawarty w aktywatorze kwas hialuronowy, ekstrakt z aloesu oraz D-panthenol działają kojąco i dbają o nawilżenie skóry.

    To działa:

    • Kwas hialuronowy połączony z hydrolizowanymi glikozaminoglikanami transportuje składniki aktywne w głąb skóry, aby dogłębnie ją odżywić i nawilżyć. Kwas hialuronowy dodatkowo podnosi poziom nawilżenia skóry zmniejszając widoczność zmarszczek i dając efekt bardziej sprężystej, jędrnej i zdrowej skóry.
    • Naturalny ekstrakt z aloesu głęboko nawilża skórę przynosząc jej ukojenie i wspomagając regenerację. Działa wygładzająco i przeciwdziała starzeniu się skóry.
    • D-panthenol doskonale nawilża skórę sprawiając, że staje się miękka i elastyczna. Ma działanie łagodzące i wpływa korzystnie na regenerację skóry.

    Jak stosować?

    Po wsypaniu do czystego naczynia odpowiedniej ilość glinki lub maseczki w proszku (zgodnie z opisem na opakowaniu) należy dodać do niej aktywator. Ilość aktywatora powinna być taka, aby po zmieszaniu maska miała konsystencję gęstego błota. Lepiej zacząć od mniejszej ilości aktywatora i w razie potrzeby stopniowo dodawać go więcej. Zbyt rzadka maska spłynie z twarzy przez co nie spełni swojej funkcji. Powstałą maskę należy nałożyć na skórę i poczekać do wyschnięcia. Po upływie czasu określonego na opakowaniu maseczki (glinki lub maski sypkiej) należy zmyć maseczkę z twarzy.

    Pojemność: 250 ml

    Czy wiesz, że działanie kwasu hialuronowego zależy od rozmiaru jego cząsteczek?

    Cząsteczki wysokocząsteczkowego kwasu hialuronowego, ze względu na duży rozmiar, nie są w stanie przeniknąć w głąb skóry. Zamiast tego, intensywnie nawilżają jej zewnętrzne warstwy i tworzą na nich warstwę ochronną, która chroni naskórek przed działaniem czynników zewnętrznych i utratą wody (TEWL-Transepidermal Water Loss). Tak nawilżona skóra staje się bardziej napięta, a zatem i jędrniejsza.

    Niskocząsteczkowy kwas hialuronowy ułatwia transport substancji odżywczych, minerałów oraz witamin w głąb skóry. Dzięki temu, że jego cząsteczki mają niewielki rozmiar, niskocząsteczkowy kwas hialuronowy wnika do głębszych warstw skóry zapewniając jej dogłębne nawilżenie i odżywienie.  Wpływa korzystnie na właściwe funkcjonowanie skóry. Zwiększa elastyczność skóry i powoduje wyraźną redukcję zmarszczek sprawiając, że skóra wygląda znacznie młodziej.

    Aktywator do glinek i masek sypkich zawiera zarówno nisko jak i wysokocząsteczkowy kwas hialuronowy, dzięki czemu działa on na różnych poziomach skóry zapewniając jej wszystkie korzyści płynące z jego zastosowania.

  • Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Glycerin, Dehydroacetic Acid, Hyaluronic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Zrób sobie krem

    15 ml ekstraktu przeciwtrądzikowego zamkniętego w liposomach.  Składniki:  • Lukrecja gładka Glycyrrhiza gabra – wyciąg z korzenia lukrecji ma działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciw alergiczne oraz przeciwutleniające. Chroni przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz pomaga przy pielęgnacji rumienia spowodowany nadmiernym opalaniem się....

    Na stanie 10,58 zł
  • Lynia

    Potrójny kwas hialuronowy w stężeniu 1,5% to mieszanka 3 kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej: 0,5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie o masie 1.0-1.8 MDA tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną, która zapobiega uciekaniu wody z wnętrza.  0,5% kwasu małocząsteczkowegoo masie 100 000 - 400 000 DA nawilża i zwiększa przenikanie...

    Na stanie 19,90 zł
  • Lynia

    Kwas hialuronowy znajduje się w Twojej skórze naturalnie - dzięki niemu wygląda ona młodo, świeżo i nie posiada zmarszczek. Z wiekiem go ubywa, dlatego skóra traci wodę. Chcesz pomóc swojej cerze? Sięgnij po kwas hialuronowy Lynia o stężeniu 1%. Kwas wiąże wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz dodaje elastyczności skórze. Chroni naskórek...

    Na stanie 14,90 zł
  • Zrób sobie krem

    Spirulina to mikroalga morska. Ma niezwykłe działanie odżywcze. Zawiera bogatą kombinację naturalnych, łatwo przyswajalnych i bezpiecznych dla człowieka substancji odżywczych.    Dostarcza skórze: proteiny, witaminy B12, A i E, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, minerały (potas, wapń, magnez, cynk, selen, fosfor), kompleksy cukrowe, enzymy.   Właściwości:...

    Na stanie 19,57 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Zrób sobie krem

    Składniki:  • Bluszcz pospolity - Hedera helix - ekstrakt z liści ma działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, rozkurczowe i przeciwbólowe. Wykazuje dużą zdolność przenikania w głąb skóry, drenuje tkanki, uaktywniając przepływ limfy. Hedragenina - flawonoid zawarty w ekstrakcie powoduje nadaktywność komórek, czyli zwiększenie zapotrzebowania na energię...

    Na stanie 11,32 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Panthenol, Water Wygląd: Bezbarwna, lepka, przezroczysta ciecz. D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. Bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.  Stosowany zewnętrznie przyspiesza podział komórek skóry, działa łagodząco na...

    Na stanie 17,11 zł
  • Zrób sobie krem

    W koncentracjach do 2% - przyspiesza podział komórek warstwy ziarnistej skóry, a tym samym jej regenerację.W koncentracjach 5-10% - działa nawilżająco, ułatwia wiązanie wody przez keratynę i zmiękcza naskórek. (wykorzystywany w pielęgnacji łuszczycy, dermatoz i innych chorób skóry przebiegających z nadmierną suchością).W koncentracjach ponad 10% - jest...

    Na stanie 11,32 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Francuska glinka żółta doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skóry tłustej, ze skłonnością do trądziku i niedoskonałości. Może być stosowana w różnych kosmetykach, takich jak maseczki, kremy, czy toniki. Ma właściwości odtłuszczające. Doskonale matuje skórę i absorbuje nadmiar wydzielanego sebum. Wykazuje działanie przeciwzapalne. Koi skórę i przyspiesza...

    Na stanie 10,96 zł
  • Zrób sobie krem

    WyglądBezbarwna, przezroczysta, higroskopijna ciecz o konsystencji syropu.  Naturalna gliceryna jest uzyskiwana przez zmydlanie tłuszczy roślinnych, głównie tłuszczu kokosowego. Gliceryna przemysłowa uzyskiwana jest z propylenu (gazowy węglowodan uzyskiwany z benzyny). Działanie nawilżające gliceryny związane jest z bardzo silnymi właściwościami...

    Na stanie 6,13 zł
  • Zrób sobie krem

    Hydrolat z rumianku pospolitego znajduje zastosowanie w produktach do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów czy do przemywania skóry. Znany jest ze swoich właściwości rozluźniających, łagodzących i nawilżających skórę. Stosowany do każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej, a...

    Na stanie 20,80 zł
  • Zrób sobie krem

    Glyceryl Cocoate to emulgator i emolient, który jest otrzymywany z gliceryny i oleju kokosowego. Wykorzystuje się go jako delikatny środek myjący, w preparatach przeznaczonych do oczyszczania. Może być używany do olejków myjących, płynów micelarnych i środków do demakijażu. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę i w pełni biodegradowalny....

    Na stanie 12,78 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.