Your Natural Side, Olej z nasion pietruszki nierafinowany, pipeta, 10 ml

Cena aktualna: 17,99 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Olej z Nasion Pietruszki nierafinowany

    Olej z nasion pietruszki jest odpowiedni dla cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej.

    Normalizuje, wyrównuje koloryt, nie zatyka porów.

    Stosowany w profilaktyce skóry trądzikowej, naczynkowej, z cellulitem.

    Nie stosować w ciąży.

    Pietruszka bogata jest w cały szereg dobroczynnych kwasów tłuszczowych, witamin A, B1, B2, K, C i żelazo. W swoim składzie posiada niezwykle dużą zawartość kwasu petroselinowego (około 72%), któremu zawdzięcza silne właściwości regeneracyjne, zabliźniające oraz ujędrniające. Nawilża, wygładza i poprawia kondycję skóry. Idealna do pielęgnacji cery problemowej, mieszanej i tłustej, z trądzikiem i skłonnością do powstawania zaskórników. Oczyszcza i działa ściągająco. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Mocno uelastycznia i ujędrnia. Pomaga w walce z cellulitem. Działa rozjaśniająco, poprawia koloryt skóry, niweluje przebarwienia. Stosowana na skórę głowy, wzmacnia cebulki, poprawia krążenie, zapobiegając wypadaniu włosów. Nie powinny jej stosować kobiety w ciąży.

    Idealny do pielęgnacji:

    skóry mieszanej i tłustej

    problemowej, zanieczyszczonej

    nadwrażliwej, zaczerwienionej

    o nierównomiernym kolorycie

    dojrzałej, wymagającej ujędrnienia

    Działanie:

    regenerujące

    wygładzające

    ujędrniające

    ściągające

    oczyszczające

    nawilżające

    Sposób użycia:

    Jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka

    Jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia

    Masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)

    Wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

    Maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów

    Maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

    Zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów

    Preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

    Jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

    Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu korzenia pietruszki oraz żółto – zielonym kolorze

    Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko gęstnieje

    Kraj pochodzenia: Polska

  • Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil (Olej z nasion pietruszki)

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      12,53 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      12,18 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      14,39 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      11,44 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      13,65 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      18,07 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      19,98 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      2,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 15,38 zł
  • Nacomi

    Olej Avocado to w 100% naturalny rafinowany olej. Pochodzi z Hiszpanii i z powodu rafinacji nie posiada zapachu. W składzie oleju z avocado znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP. Idealny dla skóry suchej i posiadającej...

    Na stanie 17,47 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 79,00 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    Na stanie 24,11 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 14,64 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 25,00 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 33,46 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 13,53 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 20,07 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 17,34 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    Na stanie 38,99 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 18,94 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.