Your Natural Side, Olej z arniki, Macerat, 10 ml

Cena aktualna: 15,99 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Wysyłka

  • Olej z arniki jest idealny do pielęgnacji:

    • skóry mieszanej i tłustej
    • dojrzałej, z oznakami starzenia
    • problemowej, naczynkowej
    • podrażnionej, wymagającej regeneracji
    • z obrzękami, siniakami, cellulitem
    • opuchniętych okolic oczu

    Działanie

    • przeciwzapalne – flawonoidy oraz związki trójterpenowe, zawarte w arnice, działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie. Zapobiegają powstawaniu zaskórników i zmian trądzikowych oraz niwelują już istniejące. Polecany do pielęgnacji skóry mieszanej i tłustej. Zawarty w oleju słonecznikowym kwas linolowy reguluje prace gruczołów łojowych.
    • kojące – cholina (składnik arniki górskiej) działa łagodząco na wszelkiego rodzaju podrażnienia, obrzęki, oparzenia skóry oraz ugryzienia owadów. Minimalizuje widoczność blizn trądzikowych, pomaga zwalczyć cienie i opuchliznę wokół oczu. Zmniejsza obrzęk i siniaki, spowodowane urazami mechanicznymi skóry m.in. potłuczeniami. Kwas linolowy, zawarty w oleju słonecznikowym, redukuje plamy i przebarwienia skórne.
    • regenerujące – wspomaga procesy regeneracji skóry. Uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Wyrównuje koloryt cery. Dzięki zawartości flawonoidów kwercetyny, izokwercetyny, kemferolu arnika górska poprawia krążenie oraz rozluźnia mięśnie. Macerat ten polecany jest do masażu, w pielęgnacji potłuczeń, cellulitu, a także zniszczonej płytki paznokci.
    • przeciwstarzeniowe – flawonoidy, cynaryna oraz kwas linolowy regenerują barierę hydrolipidową naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry.

    Stosowanie

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
    • jako „krem” na cienie i opuchliznę pod oczami – kilka kropel maceratu z arniki nałóż bezpośrednio na skórę pod oczami, delikatnie wklepując. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka, lub zastosować zimne okłady z wody kwiatowej.
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj macerat z arniki z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
    • maść na obrzęki i potłuczenia – rozgrzej w dłoni mecerat z arniki, następnie wmasuj w miejsca z obrzękiem skóry, siniakami.
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej z arniki również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.
    • jako balsam na opuchnięte stopy – kilka kropli oleju wmasuj w stopy według potrzeby. Możesz zastosować olej z arniki również jako kurację łagodzącą dla opuchniętych stóp. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w stopy, a następnie załóż bawełniane skarpety.
    • jako odżywka do paznokci – kroplę oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie.

    Podstawowe informacje

    • Nazwa surowca wg. INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Arnica Montana Extract
    • Kraj pochodzenia: Włochy
    • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu

    Ciekawostki

    • Olej z arniki powstaje w procesie maceracji (moczenia) suchych kwiatów Arniki górskiej (Arnica Montana) w tłoczonym na zimno oleju słonecznikowym.
    • Arnica Montana – gatunek rośliny z rodziny astrowatych. Występuje na terenach górskich i podgórskich Europy.
    • Posiada złotożółte lub pomarańczowożółte kwiaty zebrane w koszyczki.
    • Stosowana jako roślina lecznicza, kosmetyczna oraz ozdobna.
    • W Bawarii w wigilię św. Jana arnikę wtykano na brzegach pól w celu ochrony przed gradobiciem. Ustawiona w oknie miała chronić przed uderzeniem pioruna.
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      12,53 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      12,18 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      14,39 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      11,44 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      13,65 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      18,07 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      19,98 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      2,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 18,94 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 25,00 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 20,07 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 17,34 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 15,38 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 14,64 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 13,53 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 79,00 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 33,46 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą...

    Na stanie 38,99 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    Na stanie 24,11 zł
  • Nacomi

    Olej Avocado to w 100% naturalny rafinowany olej. Pochodzi z Hiszpanii i z powodu rafinacji nie posiada zapachu. W składzie oleju z avocado znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP. Idealny dla skóry suchej i posiadającej...

    Na stanie 17,47 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 79,00 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.