Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Mokosh, Olej z pestek malin, 100 ml

(3 opinie)

56,21 zł

73,00 zł

szt. + koszty dostawy
Promocja obowiązuje do: 27.11.2022



  • Opis
  • Wysyłka

  • Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry.

    Działanie:

    • Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry
    • Poprawia elastyczność skóry
    • Chroni skórę przed promieniowaniem UV
    • Jest naturalnym antyutleniaczem
    • Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu i poparzeniach
    • Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS
    • Uszczelnia barierę lipidową skóry
    • Pielęgnuje i chroni skórę dzieci
    • Wzmacnia włosy i paznokcie

    Jak stosować olej z pestek malin ?

    • Twarz i ciało: wmasuj olej w skórę okrężnymi ruchami.
    • Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę.
    • Peeling ciała: połącz olej z pestek malin  z solą jodowo - bromową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.
    • Kąpiel odmładzająca: wlej olej kosmetyczny do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne. 
    • Pielęgnacja podczas kąpieli słonecznej: Obfitą ilość oleju aplikuj na ciało. Powtarzaj czynność za każdym razem, gdy olej się wchłonie, bądź po wyjściu z wody. W czasie najsilniejszego operowania słońca (godziny 11:00 – 15:00) przebywaj w cieniu.

    Ingredients INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil*

    *  Surowiec organiczny

    30-znaki_szare_dwa_mm.png        viva-na-strone.png?190

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

2021-04-24
21 lat
Cera
Wrażliwa
Karnacja
Średnia
Włosy
Blond
OCENA

OPINIA

BEZ REWELACJI


Olejek jest bardzo wydajny - wystarczy kilka kropli na twarz, niestety w moim przypadku nie nawilżał skóry, lepiej poradził sobie zwykły krem. Teraz nakładam olejek na tonik i pod krem oraz na końcówki włosów, gdzie działa o wiele lepiej. Na opakowaniu napisane jest, że można mieszać go z produktami chroniącymi przed UV - wg mnie wprowadza to w błąd, ponieważ olej z pestek malin nie zawiera takich właściwości a filtrów spf po prostu nie należy rozrzedzać. Według mnie nie warty tak wysokiej ceny za 100ml, skusiła mnie po prostu marka i ładne opakowanie

2020-08-25
OCENA

OPINIA

Bardzo wydajny


Olej jest bardzo wydajny - używam od 4msc, prawie codziennie i zużyłam ok 1/3 opakowania. Stosuję na noc, zamiast kremu, na serum. Obawiałam się, że skóra będzie bardzo lepka, jednak jest to "olej suchy" i przy odpowiedniej ilości (kilku kropelek) na cerze jest odczuwalny jak krem. Nie brudzi, co jest ogromnym plusem jak dla mnie. Mam cerę mieszaną, problematyczną, ale ten olej idealnie zatrzymuje nawilżenie i regeneruje.

2018-04-10
OCENA

OPINIA

Jeden z fajniejszych olei


Ze wszystkich olei na ten moja skóra najlepiej reaguje. Olej nakładam wieczorem bezpośrednio na twarz lub łącze sobie z figowym kremem mokosh.
Olej jest lekki (jak na olej) i szybko się wchłania. Skóra jest nawilżona.

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Manufaktura Natura

    Olej z orzechów laskowych zawiera w swoim składzie 94% nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy, linolowy i linolenowy. Dodatkowo bogaty jest w witaminy C i E, aminokwasy i minerały. Należy do tzw. „suchych” olejów, co dodatkowo podnosi jego walory. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Można go stosować na skórę...

    32,00 zł Na stanie 24,64 zł
  • Manufaktura Natura

    Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych...

    28,00 zł Na stanie 21,56 zł
  • Manufaktura Natura

    W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do...

    26,00 zł Na stanie 20,02 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    30,20 zł Na stanie 23,25 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    17,68 zł Na stanie 13,61 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    13,40 zł Na stanie 10,32 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    17,43 zł Na stanie 13,42 zł
  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    26,00 zł Na stanie 20,02 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z krokosza barwierskiego polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, chroni przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników, nawilża, poprawia elastyczność skóry i pomaga regulować wydzielanie sebum. Jak stosować? jako czysty olejek do ciała lub dodatek do kosmetyków takich jak kremy, balsamy i emulsje,...

    26,00 zł Na stanie 20,02 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    12,19 zł Na stanie 9,39 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    12,19 zł Na stanie 9,39 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz...

    130,00 zł Na stanie 100,10 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    12,19 zł Na stanie 9,39 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    10,96 zł Na stanie 8,44 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    26,00 zł Na stanie 20,02 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    13,67 zł Na stanie 10,53 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.