Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Mokosh, Olej arganowy, 100 ml

(1 opinie)
  • Opis
  • Wysyłka

  • Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników odżywczych w swoim składzie.

    Ten bogaty olej, składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Zawiera niezwykle dużą liczbę naturalnych przeciwutleniaczy, chroniących organizm przed wolnymi rodnikami, a także liczne zwązki o działaniu antyoksydacyjnym, regeneracyjnym i promieniochronnym, między innymi karotenoidypolifenolefitosterolewitaminę E

    Działanie:

    • Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry
    • Poprawia elastyczność skóry
    • Uszczelnia barierę lipidową skóry
    • Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami
    • Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach
    • Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS
    • Łagodzi podrażnienia
    • Wzmacnia włosy i paznokcie
    • Delikatnie pielęgnuje skórę dzieci

    Jak stosować olej arganowy ?

    • Twarz i ciało: wmasuj olej w skórę okrężnymi ruchami.
    • Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę.
    • Peeling ciała: połącz olej arganowy z solą algową lub jodowo - bromową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.
    • Kąpiel odmładzająca: wlej olej arganowy do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne.

    Ingredients (INCI): Argania Spinosa Kernel Oil*

    *Certyfikowany surowiec organiczny

    znaki_szare_dwa_mm.png?151        viva-na-strone.png?190

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Pytania i odpowiedzi
Jak stosować olej arganowy do pielęgnacji twarzy i ciała?

Kilka kropli produktu wmasować w całą skórę lub jedynie wybrane partie.

Jak stosować olej na włosy?

Jako serum na końcówki lub do olejowania włosów i skóry głowy - nałóż olej na 20-30 minut, zawiń włosy w czepek lub turban, następnie umyj włosy i zaaplikuj odżywkę.

Jak stosować olej arganowy na paznokcie?

Wcieraj regularnie olej w całą ich powierzchnię, wzmocnisz je i odżywisz.

Do czego jeszcze mogę wykorzystać olej arganowy?

Niedużą porcją oleju wymieszaj ze zmieloną kawą, cukrem lub solą i przygotuj domowy peeling. Możesz także dodać kilka kropli oleju do kąpieli - uzyskasz efekt zmiękczający i odżywczy dla całej skóry.

Czy można stosować go przy problemach z łuszczycą, egzemą AZS?

Tak, wręcz wskazane jest jego stosowanie w przypadku tych dolegliwości skórnych. Dzięki zawartości tokoferoli, kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy przyczyni się do procesu regeneracji naskórka.

Czy jest bezpieczny dla dzieci?

Tak, kilka kropli oleju możemy dodać do kąpieli bądź wykonać masaż skóry dziecka przy użyciu oleju arganowego. Doskonały także dla kobiet po porodzie - wspomaga walkę z cellulitem i ujędrnia.

Co to znaczy, że olej jest deodoryzowany?

Został pozbawiony zapachu - przy użyciu pary wodnej wychwytuje się cząstki zapachowe bez naruszenia składu produktu.

Jakie cenne składniki zawiera olej arganowy?

Przeciwutleniacze, karotenoidy, polifenole, fitosterole, witaminę E.

Jak przechowywać olej?

W ciemnym i chłodnym miejscu.

Jakie właściwości wykazuje olej arganowy?

Chroni przed czynnikami zewnętrznymi, działa antyoksydacyjnie, koi i łagodzi, zapobiega powstawaniu zmarszczek, tworzy film ochronny zapobiegając utracie nawilżenia, stymuluje porost włosów i likwiduje łupież.

Opinie naszych klientów

2021-11-12
42 lat
Cera
Wrażliwa
Karnacja
Średnia
Włosy
Czarne
OCENA

OPINIA

Super ujędrnienie skóry & nawilżenie włosów


Używam olejku arganowego od lat, chociaż zawsze przeszkadzał mi jego intensywny zapach. Super ujędrnia skórę, świetnie sprawdza się podczas olejowania włosów, kilka kropli fenomenalnie wzbogaca każdą odżywkę i maskę. Bardzo się cieszę, że w końcu trafiłam na wersję neutralną zapachowo, a jednocześnie pozwalającą na najlepsze przechowywanie olejku, w ciemnym szkle. Gorąco polecam!

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 12,53 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    Na stanie 26,00 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 17,43 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Nacomi

    Faraonowie twierdzili, że ten olej leczy wszystko z wyjątkiem śmierci. Dlatego podobno sam Tutenchamon zażyczył sobie fiolkę z tym olejem w swoim grobowcu.  Te małe czarne ziarenka robią w ostatnich latach zawrotną karierę nie tylko na pieczywie. Są one też korzystne dla Twojej urody. 85% składu tego oleju to nienasycone kwasy tłuszczowe. Poza tym...

    Na stanie 30,20 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 30,07 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz...

    Na stanie 130,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 9,73 zł
  • Nacomi

    Owoce rokitnika to przysmak, a przy okazji świetny suplement dla... koni - pomagają im zachować piękną, błyszczącą sierść. Stąd też wzięła się rodzajowa nazwa łacińska tej rośliny - HIPPOPHAE, złożona z 2 greckich słów: hippos (koń) oraz phaos (błyszczący). :) Wiesz już, w czym może Ci pomóc olejek z rokitnika? ;) Olej ma intensywnie...

    Na stanie 19,04 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.