Your Natural Side, Olej moringa, nierafinowany, pipeta, 10 ml PROMOCJA

Your Natural Side, Olej moringa, nierafinowany, pipeta, 10 ml

  • Opis
  • Wysyłka

  • Idealny do pielęgnacji:

    • cery zmęczonej, wymagającej regeneracji
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • suchej, przesuszonej
    • problemowej, łojotokowej
    • skóry głowy objętej łupieżem
    • przy nadmiernym wypadaniu włosów

    Działanie:

    • regeneracyjne – witaminy C, E, A, D i B, przeciwutleniacze oraz kompleks minerałów silnie odżywiają i regenerują włosy, skórę oraz paznokcie. Olej moringa stosowany na skórę głowy, zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając cebulki oraz stymulując wzrost. Rozprowadzony na końcówki, lub w razie potrzeby na całej długości włosów, zmiękcza je i dogłębnie nawilża. Zapewnia wzmocnienie, a także poprawę sprężystości i elastyczności. Regeneruje zmęczoną i szarą skórę, widocznie ją rozświetlając oraz wzmacnia łamliwe i suche paznokcie
    • przeciwstarzeniowe – bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także witaminy E tzw. „witaminy młodości”, pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jej jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki, również te powstałe w wyniku suchości skóry. Olej ten świetnie sprawdza się w pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu
    • nawilżające – duża zawartość kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia, co sprawia, że olej ten jest idealny do pielęgnacji cery suchej, przesuszonej, po ekspozycji słonecznej. Idealny do masażu
    • przeciwzapalne – olej moringa posiada silne właściwości przeciwzapalne i antyseptyczne, dzięki którym wspomaga gojenie drobnych ran, krost trądzikowych, oparzeń słonecznych oraz ugryzień owadów. Łagodzi swędzenie i niweluje problem łupieżu oraz nadmiernego przetłuszczania się skóry głowy. Jest lekki, nie powoduje zapychania porów, a wręcz je oczyszcza. Stosowany regularnie ogranicza powstawanie zaskórników. Normalizuje pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu, z powodzeniem może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry, również mieszanej i tłustej.

    Stosowanie:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
    • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
    • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
    • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
    • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
    • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować ten olej również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Moringa Oleifera Oil; (Olej moringa nierafinowany 100%)
    • Rejon pochodzenia: Kenia
    • Postać: płynny olej o żółtawym zabarwieniu oraz delikatnym orzechowym zapachu
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
    • Trwałość: podana na opakowaniu

    Dostępne opakowania:

    • 10ml pipeta
    • 30ml zakrętka
    • 1l zakrętka

    Ciekawostki:

    • Olej moringa powstaje w wyniku tłoczenia nasion drzewa Moringa Oleifera
    • Roślina ta pierwotnie pochodząca z Indii, nazywana jest „drzewem długowieczności”, a jej przeciwzmarszczkowe zastosowanie znane już było w starożytności
    • Olej moringa jest bardzo odporny na jełczenie, dzięki czemu chętnie wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków do pielęgnacji ciała i włosów, mydeł, a także w aromaterapii
  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      12,53 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      12,18 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      14,39 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      11,44 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      13,65 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      18,07 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      19,98 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka
      (1-2 dni robocze)
      2,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    79,00 zł Na stanie 59,25 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    14,64 zł Na stanie 10,98 zł
  • Nacomi

    Olej kokosowy nierafinowany wytwarzany jest metodą na zimno poprzez tłoczenie twardego miąższu (orzechów) palmy kokosowej, którą bardzo popularnie można spotkać w tropikalnych rejonach świata. Tłoczenie na zimno pozwala zachować więcej właściwości oleju i zatrzymać jego piękny zapach. Produkowany jest przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się...

    24,11 zł Na stanie 18,08 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    25,00 zł Na stanie 17,50 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    18,94 zł Na stanie 13,26 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    25,00 zł Na stanie 18,75 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    33,46 zł Na stanie 25,10 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    79,00 zł Na stanie 59,25 zł
  • Nacomi

    Olej Avocado to w 100% naturalny rafinowany olej. Pochodzi z Hiszpanii i z powodu rafinacji nie posiada zapachu. W składzie oleju z avocado znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP. Idealny dla skóry suchej i posiadającej...

    17,47 zł Na stanie 12,23 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.