Etja, Olej macadamia Bio, 50ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Etja, Olej macadamia Bio - Olej otrzymywany z orzechów makadamia w wyniku tłoczenia na zimno o charakterystycznym orzechowym zapachu.

    Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, a także witaminy A B i E.

    Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne, działa zmiękczająco, nawilżająco, odżywczo, wygładza i poprawia elastyczność skóry.

    Zawarty w nim olej palmitooleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego powodu jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę.

    Idealnie nadaje się do regeneracji wysuszonych, zniszczonych i łamliwych włosów przywracając im kondycję oraz naturalny blask.

    Chroni komórki skóry przed zniszczeniem oraz cerę przed jej odwodnieniem.

    Doskonały do każdego rodzaju skóry, ale przede wszystkim zalecany do skóry wrażliwej, starzejącej się, łuszczącej i delikatnej.

    Sposób użycia:

    Bezpośrednio na skórę

    Masaż w własnym zakresie

    Do masażu leczniczego oraz modelującego sylwetkę

    Do demakijażu wrażliwych miejsc, szczególnie wokół oczu

    Idealny do tworzenia różnych mieszanek z naturalnymi olejkami eterycznymi

    Kąpiel - kilka krope w wannie idealnie nawilży i wygładzi skórę

    Włosy - stosując systematycznie poprawi kondycję włosów, oraz zapobiegnie ich łamaniu

    Używany jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek

    Olej Macadamia Bio firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO

    Przechowywanie:

    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

    Pochodzenie: Australia, Afryka południowa

    Pojemność: 50 ml

  • Skład INCI: Macadamia Seed Oil

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 11,02 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 17,68 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Nacomi

    Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Oferowany olej z dzikiej róży pochodzi z Chile, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w...

    Na stanie 23,94 zł
  • Nature Queen

    Może być używany do każdego rodzaju skóry, w tym skóry wrażliwej. Badania wykazały, że dzięki zawartości kwasu mirystynowego, jest skutecznym środkiem łagodzącym objawy zapalenia stawów oraz reumatyzmu. Jojoba jest popularnym dodatkiem do kosmetyków do cery wrażliwej i skłonnej do trądziku. Olej znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i...

    Na stanie 24,70 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Nature Queen

    Olej z nasion Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy, dużą ilość minerałów, a także kwasy Omega 3 i Omega 6. Dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników oraz posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego. Działa nawilżająco, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, spowalnia procesy starzenia, zwiększa elastyczność skóry...

    Na stanie 20,70 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Uprawiany w wielu krajach Europy.Surowiec: liść – folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek średnio trwały, nuta zapachowa środkowa.Kolor/konsystencja: jasnożółty/rzadkiKomponuje się z: bazylią, cedrem, lawendą, cytryną, miętą. Działanie i zastosowanie: Olejek...

    Na stanie 10,97 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 18,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nature Queen

    Olejek makadamia doskonale łączy się z innymi kosmetykami wzbogacając ich skład. To wyjątkowy, całkowicie ekologiczny kosmetyk o cudownych właściwościach pielęgnacyjnych. Uzyskiwany jest w procesie tłoczenia dojrzałych orzechów drzewa Makadamia, występującego w Australii, na Nowej Kaledonii i na Sulawesi. Drzewa uprawiane są również na Hawajach i w Afryce...

    Na stanie 15,70 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.