Etja, Olej konopny Bio, 50ml

  • Opis
  • Skład

  • Wysyłka

  • Etja, Olej konopny Bio - Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka.

    Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych.

    Olej z konopi, dzięki swoim właściwościom wykazuje wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. 

    Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i za sprawą zawartego chlorofilu zyskuje ładniejszy koloryt.

    Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne jak egzema oraz łuszczyca ulegają złagodzeniu.

    Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci.

    Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce.

    Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

    Sposób użycia:

    Może być stosowany bezpośrednio na skórę.

    Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry.

    Kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody należy użyć ok 10 ml oleju konopnego.

    Jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych.

    Olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, dobrze się rozsmarowuje, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu.

    Stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba.

    Duża zawartość aminokwasów wykazuje korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

     

    Olej Konopny BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

    Przechowywanie:

    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

    Pochodzenie: Państwa Europy, Kanada

    Pojemność: 50 ml

  • Skład INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 68,99 zł
  • Nature Queen

    Olejek jest lekki i szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu redukuje występowanie zaskórników. Poprawia barierę lipidową skóry i chroni ją przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych. Zmniejsza stres oksydacyjny w skórze i ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne. Olej z pestek truskawki idealnie nadaje się jako baza pod makijaż dla...

    25,70 zł Na stanie 20,05 zł
  • Nature Queen

    Olejek rycynowy wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem.Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą,...

    20,70 zł Na stanie 16,15 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
  • Zrób sobie krem

    Goździki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie. Występowanie: Ojczyzną goździkowca są Moluki; uprawiany w Indiach, na Molukach, w Afryce, Indonezji i na Sri Lance (Cejlon).Surowiec: Suszony pączek kwiatowy – goździk - flos. Olejek otrzymywany w...

    Na stanie 7,57 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Orientana

    Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę. Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie....

    Na stanie 35,99 zł
  • Nacomi

    Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Oferowany olej z dzikiej róży pochodzi z Chile, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w...

    Na stanie 23,94 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 20,27 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 11,78 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Fitomed

    Olej ze słodkich migdałów należy do najlepszych olejów kosmetycznych. Zawiera głównie kwas olejowy i NNKT. Stosuję się go w oczyszczaniu i pielęgnacji cery podrażnionej, wrażliwej, cienkiej i dojrzalej. Ma wszechstronne zastosowanie, jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Znakomity do masażu, pielęgnacji skóry. Polecany dla niemowląt i kobiet w...

    Na stanie 18,54 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.