Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Etja, Macerat z nagietka, 50 ml

Cena aktualna: 19,22 zł

Najniższa cena z 30 dni: 15,38 zł
szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Wysyłka

  • W czym pomoże Ci macerat z nagietka? Sięgnij po niego, jeśli masz problemy skórne, zniszczoną i łuszczącą się przez czynniki zewnętrzne skórę oraz skłonności do zapaleń. 

    Jest tak delikatny, że nadaje się do każdego typu cery, szczególnie delikatnej i problematycznej. 

    Macerat z nagietka zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, nawilża, działa przeciwzapalnie i regeneruje zniszczoną skórę. Łatwo się wchłania, pozostawiając cerę miękką, gładką i odświeżoną. Świetnie chroni skórę narażoną na mróz i wiatr.

    Ze względu na wysoką zawartość witaminy E oraz kwasu linolowego w oleju słonecznikowym, macerat posiada działanie antyoksydacyjne i przeciwtrądzikowe. 

    Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów nagietka w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym BIO (w stosunku 1:3).

    Jak go stosować?

    • możesz nakładać go bezpośrednio na skórę całego ciała i twarzy,
    • do masażu (szczególnie po wysiłku fizycznym) – jako dodatek do bazy olejowej np. oleju ze słodkich migdałów lub jojoba,
    • zamiast mleczka do oczyszczania, przemywania i demakijażu,
    • jako składnik anti-age w połączeniu z innymi olejami (olej arganowy BIO, olej marula, olej Inca Inchi),
    • jako dodatek do kąpieli,
    • jako składnik oliwki do masażu twarzy,
    • jako dodatek do kremów ochronnych i regeneracyjnych,
    • jako balsam do pielęgnacji spierzchniętych ust,
    • jako składnik kosmetyków po goleniu,
    • może być stosowany jako naturalny samoopalacz i kosmetyk do pielęgnacji skóry po opalaniu,
    • dodatek do kąpieli i jako wcierka do włosów w przypadku bardzo suchych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi,
    • jako olejek w walce z łupieżem.

    Olej kosmetyczny (MACERAT) Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. 

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Nacomi

    W 100% naturalny, rafinowany olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza. Ma jasny, prawie przezroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z...

    Na stanie 12,67 zł
  • Alkmie

    Bioaktywny olejek o cudownie lekkiej konsystencji. Bardzo dobrze się wchłania, tworząc na skórze efekt tzw. suchego oleju. Zawiera niezwykle cenny składnik – olej Kahai, który wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe. Posiada on trzy razy więcej naturalnego retinolu niż olej różany i o 50% więcej witaminy E oraz kwasu linolowego niż olej arganowy....

    Na stanie 129,00 zł
  • Lynia

    Eliksir z retinolem to serum olejowe stworzone w szczególności dla cery suchej, dojrzałej oraz z pierwszymi oznakami starzenia. Działa silnie nawilżająco, ujędrniająco i przeciwstarzeniowo oraz rewitalizująco i wybielająco. Dodatkowo stymuluje syntezę kolagenu oraz kwasu hialuronowego. Retinol – jedna z najbardziej skutecznych substancji aktywnych...

    Na stanie 44,99 zł
  • Nacomi

    Olej z nasion bawełny pozy­ski­wany jest z tło­cze­nia na zimno nasion bawełny indyj­skiej. Głów­nie poleca się go do sto­so­wa­nia na skórę wraż­liwą i aler­giczną, jed­nak naj­czę­ściej sto­so­wany jest do prze­su­szo­nych, łam­li­wych i puszących się wło­sów. Działa prze­ciw­za­pal­nie i prze­ciw­aler­gicz­nie, może być stosowany również do pielęgnacji...

    Na stanie 13,53 zł
  • Nature Queen

    Olejek jest lekki i szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu redukuje występowanie zaskórników. Poprawia barierę lipidową skóry i chroni ją przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych. Zmniejsza stres oksydacyjny w skórze i ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne. Olej z pestek truskawki idealnie nadaje się jako baza pod makijaż dla...

    Na stanie 26,70 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 15,38 zł
  • Fitomed

    Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, łuszczącej i szorstkiej. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z...

    Na stanie 21,63 zł
  • Orientana

    Olejek z różą japońską i szafranem doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco. Może być również stosowany jako naturalny kosmetyk do demakijażu i oczyszczania skóry gdyż gruntownie czyści skórę. Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne  nawilżenie....

    Na stanie 35,99 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Fitomed

    Olej ze słodkich migdałów należy do najlepszych olejów kosmetycznych. Zawiera głównie kwas olejowy i NNKT. Stosuję się go w oczyszczaniu i pielęgnacji cery podrażnionej, wrażliwej, cienkiej i dojrzalej. Ma wszechstronne zastosowanie, jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Znakomity do masażu, pielęgnacji skóry. Polecany dla niemowląt i kobiet w...

    Na stanie 18,54 zł
  • Nature Queen

    Olejek rycynowy wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem.Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą,...

    Na stanie 22,70 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 21,28 zł
  • Nature Queen

    Działanie: nawilża i odbudowuje uszkodzony naskórek koi i przynosi ulgę suchej i podrażnionej skórze - odbudowuje rozdwojone końcówki włosów, a także łamliwe paznokcie zmniejsza niedoskonałości chroni przed utratą wody i działaniem czynników zewnętrznych, w tym klimatyzacji odżywia skórę przyspiesza proces gojenia zapobiega łuszczeniu i stanom...

    Na stanie 27,70 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.