Nacomi, Olej z nasion konopii indyjskiej, 30 ml

11,41 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis

  • Wysyłka

  • Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją kwasów tłuszczowych, dlatego jest optymalny dla prawidłowego metabolizmu lipidów w organizmie człowieka. Jest to jeden z najbardziej „suchych” olejów.

    Jak używać?

    Do stosowania na całe ciało, olejowania włosów, na twarz i paznokcie. Olej z konopii indyjskiej nie zatyka porów. Można również dodać odrobinę oleju do ulubionego kremu lub odżywki.

    Skład i właściwości:

    W 75% składa się on z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ma on w składzie także przeciwutleniacze, proteiny, aminokwasy, karoten, fitosterole, fosfolipidy, minerały oraz witaminy – A, D, E oraz K.


    • Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu
    • Stosowany w odżywkach i szamponach, nadaje połysk włosom i uelastycznia je.
    • Utrzymuje skórę w dobrej kondycji
    • Może być dodawane do kremów i balsamów, lub stosowany sam bezpośrednio na skórę.
    • Uzupełnia braki w strukturze cementu międzykomórkowego
    • Buduje warstwą ochronną i uelastycznia skórę.
    • Zmniejsza przebarwienia skóry i wyrównuje koloryt
    • Leczy stany zapalne skóry, np. łuszczyca, egzema, świąd,
    • Stymuluje wzrost paznokci oraz je odżywia
    • Wzmacnia naczynka krwionośne
    • Nawilża skórę , nie przetłuszczając jej
    • Wspomaga walkę z trądzikiem 
    • jako nawilżające serum/odżywka na zniszczone końcówki włosów

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier
      (1-2 dni robocze)
      11,90 zł (brutto)
    • InPost - kurier za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze
Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Your Natural Side

    Olej z czarnuszki jest idealny do pielęgnacji: skóry wrażliwej, podrażnionej skóry problemowej i łojotokowej z przebarwieniami dojrzałej z oznakami starzenia skóry głowy, włosów, paznokci  Działanie oleju z czarnuszki: przeciwzapalne – dzięki zawartości nienasycnego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, zaleca się stosowanie...

    Na stanie 26,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej z czarnuszki doskonale sprawdzi się do pielęgnacji: skóry wrażliwej, podrażnionej skóry problemowej i łojotokowej z przebarwieniami dojrzałej z oznakami starzenia skóry głowy, włosów, paznokci  Działanie oleju z czarnuszki: przeciwzapalne – dzięki zawartości nienasycnego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, zaleca się...

    Na stanie 12,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej tamanu jest idealny do pielęgnacji: skóry problemowej, z przebarwieniami z bliznami, rozstępami dojrzałej z oznakami starzenia z ranami, z oparzeniami odwodnionej i podrażnionej skóry głowy dotkniętej łupieżem  Działanie oleju tamanu: przeciwzapalne – dwa główne składniki aktywne oleju tamanu: kwas kalofillowy oraz kallofilloidyna działają...

    Na stanie 17,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej z arniki jest idealny do pielęgnacji: skóry mieszanej i tłustej dojrzałej, z oznakami starzenia problemowej, naczynkowej podrażnionej, wymagającej regeneracji z obrzękami, siniakami, cellulitem opuchniętych okolic oczu Działanie przeciwzapalne – flawonoidy oraz związki trójterpenowe, zawarte w arnice, działają na skórę antybakteryjnie i...

    Na stanie 13,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 9,73 zł
  • Your Natural Side

    Olej jojoba jest doskonałym uzupełnieniem pielęgnacji. Może być wykorzystany na wiele sposobów, zarówno do cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Sprawdzi się również w pielęgnacji włosów, paznokci i rzęs. Szybko się wchłania i nie powoduje nieprzyjemnego uczucia tłustej skóry.   Właściwości: ujędrnia skórę i spłyca zmarszczki, reguluje nadmiar...

    Na stanie 31,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej różany jest idealny do pielęgnacji: skóry przesuszonej, naczynkowej dojrzałej z oznakami starzenia podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią problemowej, z przebarwieniami i bliznami suchych i  zniszczonych włosów oraz paznokci  Działanie oleju różanego: przeciwstarzeniowe –  witaminy A i E oraz wysoka zawartość kwasów tłuszczowych m. in....

    Na stanie 17,99 zł
  • Your Natural Side

    Idealny do pielęgnacji: skóry dojrzałej z oznakami starzenia zwiotczałej, pozbawionej elastyczności objętej bliznami, rozstępami i cellulitem suchej, łuszczącej się, atopowej problemowej, z trądzikiem i łojotokiem delikatnej skóry okolic oczu Działanie: przeciwstarzeniowe – witamina E, kwas chlorogenowy, a także kwas linolowy, skutecznie zwalczają wolne...

    Na stanie 24,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej jojoba jest idealny do pielęgnacji: skóry suchej, odwodnionej przetłuszczającej się skóry problemowej z rozstępami skóry głowy, włosów, paznokci spierzchniętych ust Działanie oleju jojoba: normalizujące – ochronna warstwa lipidowa skóry, czyli tzw. warstwa sebum składa się w 25-30% z estrów woskowych, których budowa jest zbliżona do głównych...

    Na stanie 15,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%), kwasy...

    Na stanie 7,38 zł
  • Your Natural Side

    Kamelia oleodajna (Camellia Oleifera) – gatunek drzewa z rodziny herbatowatych pochodzący z Chin i niektórych rejonów Indochin (Wietnam, Laos, Birma). Stosowana przy pielęgnacji suchej, wrażliwej i dojrzałej skóry jak i również przy problemowej skórze głowy (np. łupież), wypadających i puszących się włosach, zapobiega ich elektryzowaniu się. Zawiera...

    Na stanie 27,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 8,50 zł
  • Your Natural Side

    Olej kokosowy nie wychodzi z mody - możesz mieć ostatnio wrażenie, że nadaje się do wszystkiego... i masz rację ;) Nierafinowany olej kokosowy Your Natural Side możesz wykorzystywać do różnych celów - w tym nawet w kuchni i do mycia zębów - jako naturalny środek wybielający.  Olej natłuszcza, nawilża i chroni przed utratą wody przez naskórek. Dzięki...

    Na stanie 19,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej ze słodkich migdałów jest idealny do pielęgnacji: delikatnej skóry noworodków skóry wrażliwej, alergicznej suchej i mocno wysuszonej dojrzałej z oznakami starzenia wymagającej ujędrnienia, z rozstępami skóry problemowej, z egzemą, łuszczycą suchych i zniszczonych włosów  Działanie oleju ze słodkich migdałów: łagodzące –  bogaty w witaminę A i E...

    Na stanie 42,99 zł
  • Your Natural Side

    Olej z opuncji figowej jest idealny do pielęgnacji: delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji popękanej, zniszczonej promieniami słonecznymi skóry problemowej suchych zniszczonych włosów łamliwych paznokci  Działanie oleju z opuncji figowej:...

    Na stanie 59,99 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.