Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Nacomi, Olej macadamia, 30 ml

13,67 zł

szt. + koszty dostawy

Oczekiwanie na dostawę
Powiadom o dostępności


  • Opis
  • Wysyłka

  • Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami.

    Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie występuje w naszej skórze i dzięki temu działa skutecznie jako przeciwutleniacz. Zawiera też witaminy (A, B, E), składniki mineralne, skwalen, lecytynę i fenole.

    Przeznaczenie i sposób użycia:

    Do skóry z oznakami cellulitu, suchej, zwiotczałej. Działa łagodząco po kąpielach słonecznych. Można go używać do pielęgnacji skóry twarzy, ciała, włosów i paznokci.


    Olej Macadamia może stosować cała nasza rodzina niezależnie od wieku. Jest delikatny, możemy wklepywać go w twarz, całe ciało, a także wcierać w końcówki włosów. Można wmasowywać go w ciało podczas kąpieli słonecznych, dzięki czemu nasza skóra nabierze ładnego kolorytu. Zastosowany po przedawkowaniu opalaniu, złagodzi podrażnienia i ukoi wysuszoną skórę.


    Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:


    • działa ochronnie na włosy
    • poprawia elastyczność skóry
    • doskonale łagodzi podrażnienia po opalaniu, utrwala opaleniznę, a użyty w trakcie opalania nadaje skórze ładny orzechowy odcień
    • świetnie nawilża i odżywia skórę 
    • regeneruje zniszczone, zmęczone i przesuszone włosy 
    • idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek i masek
    • świetny do masażu relaksującego, leczniczego lub modelującego sylwetkę
    • polecany do stosowania samodzielnego na zwilżoną skórę twarzy
    • właściwości oleju macadamia pomagają zwalczać krostki, blizny i przebarwienia
    • rewelacyjnie regeneruje wyschnięte dłonie, jednocześnie pielęgnując skórki 
    • dzięki temu, że szybko się wchłania, jest bardzo wdzięczny w celu nawilżania skóry całego ciała
    • likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia 
    • świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej i starzejącej się 
    • nadaje skórze sprężystość i działa przeciwzmarszczkowo 
    • Olej makadamia mogą go stosować również dzieci i niemowlęta
    • wspomaga również walkę z cellulitem i rozstępami, także w czasie ciąży

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Manufaktura Natura

    Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od...

    Na stanie 26,00 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 21,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    Na stanie 26,00 zł
  • Etja

    Olej z amli to jeden z najcenniejszych preparatów do pielęgnacji włosów. Dzięki dużej zawartości polifenoli, tanin, antyoksydantów, w tym witaminy C ma właściwości regenerujące, wzmacniające i odżywcze. Poprawia kondycje włosów, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu, wzmacnia je i pogrubia, stają się bardziej sprężyste  elastyczne. Amla inaczej nazywana...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Calophyllum Inophyllum   Drzewo zwane gumiakiem - Calophyllum inophyllum rośnie na wyspach Oceanu Spokojnego. Z jego owoców (o średnicy ok. 4 cm), poprzez tłoczenie, otrzymywany jest aromatyczny, tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemnobrązowo-zielonkawym zabarwieniu. Owoce z wierzchu są zielone, wewnątrz kryją żółte jądro.Koncentracja w...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Ministerstwo Dobrego Mydła

    Do czego służy skwalan? To prawdziwie wielofunkcyjny kosmetyk, który może być zamiennikiem dla kremu, olejkiem do twarzy, pod oczy, uzupełniać ulubiony krem lub służyć jako wcierka do włosów i paznokci. Zastosowań jest, jak widzisz, całkiem sporo. Skwalan początkowo pozyskiwano z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie za najczystszą, najstabilniejszą i...

    Na stanie 38,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do...

    Na stanie 26,00 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz...

    Na stanie 130,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.