Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły

Nacomi, Olej ze słodkich migdałów, 50 ml

13,78 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Wysyłka

  • Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej.


    Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do grupy suchych olejków, jest prawie bezwonny, bogaty w proteiny, sole mineralne, witaminy A,E,D i witaminy z grupy B oraz duże ilości kwasów: linolowego (20-30%) i oleinowego (60-70%) .


    Przeznaczenie i sposób użycia:

    Skóra sucha, profilaktyka rozstępów, przeznaczony dla przyszłych mam
    Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie


    Olejek można wcierać w końcówki włosów, wmasowywać w całe ciało, a także w skórki paznokci by były miękkie, a paznokcie nie rozdwajały się. 
    Świetnie sprawdzi się również do masażu skóry kobiet w ciąży, gdyż dzięki uelastycznieniu skóry, sprawi, że będzie bardziej odporna na rozciąganie, a tym samym zapobiegnie powstaniu rozstępów, które są zmorą chyba każdej przyszłej mamy.


    Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:


    • chroni skórę przed działaniem negatywnych czynników zewnętrznych
    • zapobiega odwadnianiu się komórek, utracie wody
    • wzmacnia lipidową barierę ochronną skóry.
    • nie pozostawia na ciele tłustej warstwy
    • świetny do pielęgnacji skóry przyszłej mamy i dziecka
    • chroni przed powstaniem rozstępów 
    • sprawia, że skóra jest jędrna, elastyczna i dobrze nawilżona. 
    • Świetny do stosowania na całe ciało – w szczególności na uda, biodra, pośladki oraz piersi.
    • pomaga zachować skórze jędrność i elastyczność
    • można go aplikować bezpośrednio na skórę twarzy 
    • wzmacnia działanie ulubionego balsamu lub kremu, jeśli dodamy kilka kropel przed użyciem
    • doskonale łagodzi podrażnienia 
    • świetnie nawilża i odżywia skórę
    • świetny jako produkt do demakijażu twarzy i oczu
    • działa przeciwzmarszczkowo 
    • regularne stosowanie olejku migdałowego pomoże zregenerować suche, zniszczone i łamliwe włosy 
    • można wsmarowywać w płytkę paznokcia i wokół niej
    • zapobiegnie rozdwajaniu się i łamliwości paznokci
    • bardzo dobrze sprawdza się do własnoręcznie przygotowanego olejku do masażu, olejku do kąpieli, domowego peelingu, odżywki do rzęs

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 73,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa).  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać!SkładNienasycone kwasy tłuszczowe α- i γ-linolenowych (17% i 4%),...

    Na stanie 10,96 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 9,73 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 21,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz...

    Na stanie 130,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa. Występowanie: Azja Południowa i wybrzeże Morza Śródziemnego.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.Kolor/konsystencja:...

    Na stanie 12,19 zł
  • Mokosh

    Olej ten, pełni funkcję wysokiego naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Oprócz witaminy E nazywanej „witamina młodości”, olej z pestek malin zawiera także inne silne przeciwutleniacze takie jak; karotenoidy oraz flawonoidy. Jest silnym antyoksydantem chroniącym skórę przed fotostarzeniem. Przyspiesza regenerację i gojenie skóry. Działanie: Nawilża,...

    Na stanie 21,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Uprawiana w Indonezji, na Malajach, wyspach Mauritius i ReunionSurowiec: Liść - folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji parą wodną.Lotność: olejek trwały, nuta zapachowa dolna-bazowa.Kolor/konsystencja: żółto-brązowy/ gęsty.Komponuje się z: pelargonią (geraniowy), jaśminem, lawendą, neroli, różą, bergamotą, cytryną. Działanie i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Manufaktura Natura

    Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Olej z pestek malin polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    W małej buteleczce zamknięta została promienna cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców. Olej z dzikiej róży polecany jest do...

    Na stanie 26,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno...

    Na stanie 26,00 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 73,00 zł
  • Manufaktura Natura

    Niegdyś dowódcy rzymscy rozkazali podawać wojownikom wino z dodatkiem liści ogórecznika wierząc, że doda im męskości w walce. Do dziś nie wiadomo, czy było to skuteczne. Wiemy natomiast, że współczesna medycyna wysoko ocenia właściwości zdrowotne ogórecznika, ze względu na zawartość wielu substancji korzystnie wpływających na ludzki organizm. Z owej...

    Na stanie 26,00 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.