Lynia, Keratyna hydrolizowana, 30 g

9,12 zł

szt. + koszty dostawy



  • Opis
  • Wysyłka

  • Jeśli stawiasz na pielęgnację tworzoną przez siebie, zadbaj o surowce właściwej jakości. Keratyna hydrolizowana jest stosowana w kosmetykach wzmacniających i regenerujących do włosów i paznokci. Przywraca im zdrowy wygląd i połysk oraz pomaga utrzymać właściwy poziom nawilżenia oraz odbudowuje uszkodzone miejsca włosów i widocznie zwiększa objętość. Zabezpiecza też przed działaniem farby i innych środków chemicznych do włosów. 

    W dziedzinie manicure, keratyna wyrównuje płytkę paznokciową i wzmacnia ją, dlatego odżywki z keratyną polecane są szczególnie do zniszczonych paznokci.

    Keratyna hydrolizowana jest bardzo podobna składem chemicznym do protein występujących w skórze i włosach. 

    Produkt pakowany jest w plastikową butelkę farmaceutyczną. 

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Francuska glinka żółta doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej, ze skłonnością do trądziku i niedoskonałości. Może być stosowana w różnych kosmetykach, takich jak maseczki, kremy, czy toniki. Ma właściwości odtłuszczające. Doskonale matuje skórę i absorbuje nadmiar wydzielanego sebum. Wykazuje działanie przeciwzapalne. Koi skórę i...

    Na stanie 12,19 zł
  • Zrób sobie krem

    W koncentracjach do 2% - przyspiesza podział komórek warstwy ziarnistej skóry, a tym samym jej regenerację.W koncentracjach 5-10% - działa nawilżająco, ułatwia wiązanie wody przez keratynę i zmiękcza naskórek. (wykorzystywany w pielęgnacji łuszczycy, dermatoz i innych chorób skóry przebiegających z nadmierną suchością).W koncentracjach ponad 10% - jest...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Kaolin wydobywany w kopalniach w Europie. 100% produkt naturalny o wysokiej jakości, zaakceptowany także do użytku farmaceutycznego. Wygląd i konsystencja: Biały drobny proszek, pył. Gęstość nasypowa - około 0.5 g na 1 ml (płaska łyzeczka 5 ml waży około 2.5 g). Właściwości i zastosowanie: Jedna z najdelikatniejszych glinek i z tego względu polecana dla...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion śliwki domowej Prunus domestica  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma kolor złoty do ciemnożółtego i wspaniały soczysty zapach charakterystyczny dla dojrzałego owocu, przechodzący do zapachu migdałów, marcepanu. SkładWysoka zawartość...

    Na stanie 14,65 zł
  • Zrób sobie krem

    Masło to otrzymuje się z owoców - orzeszków drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Drzewo owocuje dopiero po 30 latach, a najobficiej po ok. 50 latach. Masło tłoczone jest na zimno nierafinowane i nie filtrowane. Oferowane masło...

    Na stanie 10,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Za pomocą peelingu owocowego usuwamy mechanicznie - ścieramy wierzchnią warstwę skóry, głównie obumarły naskórek. Usunięcie tej warstwy skóry powoduje pobudzenie do szybszego wzrostu i odnowy warstwy naskórka, oraz pobudza do wzrostu komórki warstw głębszych. Efektem regularnego stosowania peelingów jest pogrubienie się warstw żywych komórek skóry,...

    Na stanie 8,49 zł
  • Zrób sobie krem

    Spirulina to mikroalga morska. Ma niezwykłe działanie odżywcze. Zawiera bogatą kombinację naturalnych, łatwo przyswajalnych i bezpiecznych dla człowieka substancji odżywczych.    Dostarcza skórze: proteiny, witaminy B12, A i E, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, minerały (potas, wapń, magnez, cynk, selen, fosfor), kompleksy cukrowe, enzymy.   Właściwości:...

    Na stanie 19,57 zł
  • Zrób sobie krem

    PostaćCzysty kwas jabłkowy w postaci białych, drobnych kryształków. Surowiec dobrze rozpuszczalny w wodzie.1 ml proszku waży 0.85 g  Zalecane stosowanieDo 5% w tonikach, kremach, żelach nawilżających - hamuje rogowacenie skory, delikatnie działa złuszczająco.Do 15% w peelingach - kwas zmiękcza zrogowaciały naskórek, paznokcie.  Przygotowanie 50 ml...

    Na stanie 5,54 zł
  • Zrób sobie krem

    Hydrolat z róży ZSK działa jak łagodzący kompres na podrażnioną, zaczerwienioną i przesuszającą się skórę. Możesz przemywać nim twarz lub stosować go jako mgiełkę, spryskując twarz.  Hydrolat działa przeciwzapalnie, wzmacnia naczynka krwionośne skóry i przywraca jej kwaśny odczyn - co jest szczególnie ważne po umyciu skóry mydłem lub wodą.  Doskonale...

    Na stanie 20,80 zł
  • Zrób sobie krem

    Roztwór wodny zawierający 70% kwasu glikolowego i 30% wody - odczyn roztworu (pH) w granicach 0.7 - 0.8 Kwas glikolowy (hydroksyoctowy) otrzymywany z soku trzciny cukrowej. Ma najmniejszy rozmiar cząsteczek spośród wszystkich kwasów AHA i w związku z tym jest najlepiej absorbowany przez skórę i najskuteczniej działa. Poprawia kondycje skóry. Skóra sucha i...

    Na stanie 14,76 zł
  • Zrób sobie krem

    Postać Białe, drobne kryształki o charakterystycznym zapachu. Łatwo rozpuszczają się w alkoholu etylowym, w wodzie na gorąco.  Gęstość nasypowa 0.67 g / ml  Od zastosowania odpowiedniego stężenia zależy sposób i intensywność jego działania na skórę.  W stężeniu do 10% kwas migdałowy ma bardzo efektowne działanie nawilżające, niewidoczne dla oka...

    Na stanie 13,42 zł
  • Zrób sobie krem

    Palmitynian kwasu askorbinowego to trwała postać witaminy C, która rozpuszcza się w olejach. Po zastosowaniu na skórze przekształca się do biologicznie czynnej postaci, czyli kwasu askorbinowego. Ma wiele dobroczynnych właściwości, które aktywnie wpływają na poprawę stanu cery.   Właściwości: ma silne działanie przeciwutleniające, chroni skórę przed...

    Na stanie 13,42 zł
  • Zrób sobie krem

    INCI: Panthenol, Water Wygląd: Bezbarwna, lepka, przezroczysta ciecz. D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. Bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.  Stosowany zewnętrznie przyspiesza podział komórek skóry, działa łagodząco na...

    Na stanie 17,11 zł
  • Zrób sobie krem

    Ciekły emulgator O/W SLP pochodzenia roślinnego przyda się przy produkcji własnych kremów, lotionów, mlecze oraz produktów dla dzieci. Organiczny półprodukt pozwala otrzymać emulsje metodą "na zimno". Można go stosować również do wytwarzania kremów (w procesie „na gorąco”). Wówczas najlepiej jest łączyć SLP z zagęstnikami takimi jak Glyceryl Stearate i...

    Na stanie 9,73 zł
  • Zrób sobie krem

    Potrójny kwas hialuronowy to mieszanka trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej: 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0,85 - 1.15 MDa 1% kwasu małocząsteczkowego o masie poniżej 500 kDa 1% kwasu ultra niskocząsteczkowego o masie poniżej 10 kDa.   Kwas hialuronowy odpowiada za utrzymanie nawilżenia skóry. Jego zawartość w skórze maleje...

    Na stanie 19,66 zł
  • Zrób sobie krem

    Kwas hialuronowy (HA) został wyizolowany 70 lat temu. Jego nazwa pochodzi od szkliście przezroczystego wyglądu (z greckiego hyalos = szkło). Kwas hialuronowy należy do grupy związków nazywanych glukozaminoglikanami. Związek ten rozpoczął swoją dynamiczną karierę w kosmetologii gdy stwierdzono, że w miarę starzenia jego zawartość w skórze zmniejsza się....

    Na stanie 10,97 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.