Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO) Pigment S.C. Tomasz Marzec, Jolanta Stelmach informuje, iż:
Sprawdź swoją pocztę. Wysłaliśmy Ci wiadomość
z instrukcjami dotyczącymi odzyskania hasła.
Zapisz się do newslettera i odbierz rabat -10% na pierwsze zakupy Sprawdź szczegóły
Menu
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
r
s
t
v
y
z
Kwas mlekowy jest α-hydroksykwasem (AHA), który powstaje w wyniku fermentacji cukru przez bakterie kwasu mlekowego. Jest w postaci przezroczystego, klarownego płynu, o specyficznym, kwaśnym zapachu. Posiada stosunkowo małe cząsteczki, co sprawia, że dobrze przenika przez warstwę rogową naskórka i działa nieco głębiej niż kwasy o większych cząsteczkach. Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji cery dojrzałej, mieszanej, z oznakami fotostarzenia się, a także cery tłustej, o grubym naskórku. Swoje zastosowanie znajdzie również w pielęgnacji cery matowej i poszarzałej.
Właściwości:
W codziennej pielęgnacji sprawdza się stężenie około 2-2,5%. Takie stężenie kwasu zapewnia nawilżenie i wyrównanie kolorytu skóry. Kwas mlekowy w takim stężeniu pobudza produkcję kolagenu i ujędrnia skórę. .
Kwas mlekowy w stężeniu około 5-8% sprawdzi się doraźnie, co kilka dni. Przyspiesza spłycanie się zmarszczek, delikatnie złuszcza naskórek. Działa rozjaśniająco i napinająco.
UWAGA!
Stosowanie:
Aqua, Lactic Acid, Sodium Hialuronate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
Roztwór wodny zawierający 70% kwasu glikolowego i 30% wody - odczyn roztworu (pH) w granicach 0.7 - 0.8 Kwas glikolowy (hydroksyoctowy) otrzymywany z soku trzciny cukrowej. Ma najmniejszy rozmiar cząsteczek spośród wszystkich kwasów AHA i w związku z tym jest najlepiej absorbowany przez skórę i najskuteczniej działa. Poprawia kondycje skóry. Skóra sucha i...
Postać Biały, drobny proszek. Zapach charakterystyczny, niedrażniący. Kwas azelainowy słabo rozpuszcza się w wodzie - na poziomie 2,4g/l w temp. 20ºC, lepiej rozpuszcza się w wodzie gorącej. Dobrze rozpuszczalny np. w PEG-u-400. W olejach zawiesza się (przed użyciem trzeba wstrząsnąć) Ciężar nasypowy ok. 0.3 g / ml Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe...
Kwas L-mlekowy (α-hydroksypropionowy) - otrzymywany jest dzięki fermentacji cukru przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus). Stosowanie kwasu mlekowego w kosmetykach: - uelastycznia skórę,- spłyca zmarszczki, - rozjaśniania przebarwienia,- zwęża pory. Stosowany jest również w odżywkach i szamponach do włosów gdyż aktywizuje cebulki włosowe...
Postać: biały, bardzo drobny proszek, rozpuszczalny w olejach i alkoholu, nierozpuszczalny w wodzie. Masa łyżeczki 2.5 ml - 1.34 g (1 ml waży 0.54 g) Jest to kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków...
Postać Białe, drobne kryształki o charakterystycznym zapachu. Łatwo rozpuszczają się w alkoholu etylowym, w wodzie na gorąco. Gęstość nasypowa 0.67 g / ml Od zastosowania odpowiedniego stężenia zależy sposób i intensywność jego działania na skórę. W stężeniu do 10% kwas migdałowy ma bardzo efektowne działanie nawilżające, niewidoczne dla oka...
Oferowane przez nas produkty marki The Ordinary są oryginale i pochodzą z oficjalnej dystrybucji. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do odwiedzenia zakładki FIND US na stronie Deciem będącego producentem kosmetyków The Ordinary oraz zapoznanie się z listą partnerów prowadzących sprzedaż na terenie Polski. Skorzystaj z kwasu askorbinowego...