Manufaktura Natura, Olej tamanu, 30 ml NOWOŚĆ

Manufaktura Natura, Olej tamanu, 30 ml

  • Opis
  • Wysyłka

  • Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości. Olej tamanu polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, szczególnie tej z trądzikiem, wypryskami, bliznami i zaskórnikami. 

    Pozyskiwany z nasion drzewa Calophyllum Inophyllum L.

    Jak stosować?

    • jako środek redukujący blizny oraz świeże rozstępy; przy stosowaniu na zmienione partie skóry wyraźnie poprawia stan blizn, które stają się mniej widoczne, krótsze i węższe,
    • olej tamanu znajduje zastosowanie w leczeniu zmian chorobowych skóry; nakładaj go bezpośrednio, punktowo na wypryski, drobne skaleczenia na skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolic oczu delikatnie wklepując opuszkami palców,
    • porcję oleju dodaj do balsamu do ciała, kremu do twarzy, maseczek i glinek bezpośrednio przed użyciem,
    • olej wcierany w skórę głowy w przypadku łupieżu, łuszczycy, zapalenia mieszków włosowych wspomoże leczenie oraz zapobiegnie łysieniu,
    • stosuj go jako środek łagodzący podrażnienia po depilacji, goleniu, czy na gojące się tatuaże,
    • stosuj go także jako środek łagodzący i regenerujący przy poparzeniach słonecznych,
    • świetnie sprawdzi się także jako środek odstraszający komary.

    Pojemność: 30 ml

  • sposoby dostawy:
    • Paczkomaty InPost
      (1-2 dni robocze)
      10,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48
      (2 dni robocze)
      9,90 zł (brutto)
    • Pocztex Kurier 48 za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie
      (2 dni robocze)
      7,90 zł (brutto)
    • Pocztex Odbiór w punkcie za pobraniem
      (2 dni robocze)
      17,50 zł (brutto)
    • Kurier GLS
      (1-2 dni robocze)
      14,90 zł (brutto)
    • Kurier GLS za pobraniem
      (1-2 dni robocze)
      15,90 zł (brutto)
    • Odbiór osobisty - ul. Długa/Karmelicka/Jerzmanowskiego
      (1-2 dni robocze)
      0,00 zł (brutto)
    sposoby płatności:
    • PayU
    • Płatność przelewem
    • Płatność przy odbiorze

Opinie naszych klientów

Napisz opinię

Napisz opinię

* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.

  • Twoja ocena: *
Normalna Mieszana Tłusta Sucha Wrażliwa
Jasna Średnia Ciemna
Blond Rude Brązowe Czarne Siwe

Produkty powiązane

  • Zrób sobie krem

    Eukaliptus gałkowy Eucalyptus globulus jest drzewem o niebieskozielonych sztywnych liściach. Jest rośliną wiecznie zieloną – nie gubi liści w zimie.   Występowanie: Pochodzi z Australii, Tasmanii, Nowej Zelandii oraz rośnie w południowej Europie.Surowiec: liść folium. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.Lotność: olejek lotny, nuta...

    Na stanie 9,73 zł
  • Mokosh

    Działanie: Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry Poprawia elastyczność skóry Uszczelnia barierę lipidową skóry Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS Łagodzi podrażnienia Wzmacnia włosy i...

    Na stanie 18,99 zł
  • Nacomi

    Olej z czarnuszki pomaga zwalczyć trądzik i uelastycznia skórę, pobudza także naskórek do regeneracji. Świetnie się sprawdza w przypadku osób, które borykają się z egzemami oraz mają problematyczną cerę. Ze względu na swój skład olej z czarnuszki jest świetnym przeciwutleniaczem stabilizującym i chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy...

    Na stanie 20,93 zł
  • Nacomi

    Olej jojoba jest w 100% naturalny i nierafinowany, bogaty w nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Jojoba dopasowuje się do rodzaju naszej skóry, jest doskonale tolerowany przez organizm i szybko się wchłania. Świetne rozwiązanie dla osób z cerą...

    Na stanie 20,27 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 14,17 zł
  • Nacomi

    Olej z Konopii Indyjskiej zwany jest również „łzami feniksa”, nie posiada właściwości narkotycznych. Jest to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Ma kolor zielony, zapach specyficzny dla konopi indyjskiej, jednak nie utrzymuje się on długo na skórze. Nie przetłuszcza skóry, charakteryzuje się idealną proporcją...

    Na stanie 18,79 zł
  • Nacomi

    Rafinacja olejów to nie zawsze niekorzystny dla nich proces. Są rośliny, których nieoczyszczony olej może być szkodliwy dla Twojej skóry.  Tak jest w przypadku oleju z nasion bawełny. Olej Nacomi dzięki rafinacji jest pozbawiony toksycznego gos­sy­polu i innych substancji owadobójczych rozpylanych na pola bawełny.  Czym poza tym wyróżnia się ten olej?...

    Na stanie 15,67 zł
  • Zrób sobie krem

    Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitis i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.   Występowanie: Drzewo pochodzi z Antylów, uprawiane jest na Antylach, w Ameryce...

    Na stanie 13,40 zł
  • Zrób sobie krem

    Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion Konopii siewnej (Cannabis sativa). Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association.  Koncentracja w produkcie kosmetycznym Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. PostaćOlej ma charakterystyczny zapach i kolor zielony do ciemnozielonego. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie...

    Na stanie 6,74 zł
  • Zrób sobie krem

    Występowanie: Pochodzi głównie z krajów basenu Morza Śródziemnego. Oferowany przez nas olejek pochodzi z Wybrzeża Kości SłoniowejSurowiec: owoc fruktus. Olejek otrzymywany w procesie wyciskania skórek.Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna–średnia.Kolor/konsystencja: jasnozielony/rzadkiKomponuje się z: cyprysem, jaśminem, lawendą, neroli, olejkami...

    Na stanie 12,19 zł
  • Nacomi

    Olej arganowy ECO to w 100% naturalny produkt z certyfikatem ECOCERT. Pochodzi prosto z orientalnego Maroka. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzmarszczkowych. Znajdzie również zastosowanie u osób, które cierpią na trądzik czy suchość skóry. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu oleinowego i linolowego. Uzupełnia braki w...

    Na stanie 26,31 zł
  • Nacomi

    Pestki winogron, mimo, że mogą być irytujące podczas jedzenia, mają swoje zalety. Można wycisnąć z nich dobroczynny olej. Jeśli masz problem z cieniami pod oczami, powinnaś zapoznać się bliżej z olejek z pestek winogron. Zmniejsza on cienie pod oczami, opuchliznę i wygładza delikatną skórę w tym rejonie. Intensywnie nawilża, zmiękcza i nadaje...

    Na stanie 15,03 zł
  • Mokosh

    Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywczedziałanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników...

    Na stanie 68,99 zł
  • Zrób sobie krem

    Olejek petitgrain to olejek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy w procesie destylacji z parą wodną. Ma wiele dobroczynnych właściwości dla skóry, włosów i całego organizmu. Posiada cierpko-owocowy zapach. Może być wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada działanie uspokajające i antydepresyjne. Jest olejkiem dobrze tolerowanym przez skórę....

    Na stanie 10,96 zł
  • Nacomi

    Olej ze słodkich migdałów otrzymuje się w wyniku tłoczenia owoców Drzewa Migdałowego, które jest uprawiane od wieków na obszarach Środkowego Wschodu. Idealny do walki z rozstępami, wiotczeniem skóry i brakiem jędrności. Wygładza, uelastycznia i nawilża skórę. Idealny dla alergików i osób o skórze wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów zaliczany jest do...

    Na stanie 13,78 zł
  • Nacomi

    Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry. Sprzymierzeniec w walcze z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Macadamia jest w 100% naturalny i wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie...

    Na stanie 13,67 zł
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośne danego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to będzie możliwe.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
* pola oznaczone gwiazdką są wymagane.